Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen ja Itä-Suomen yliopiston tutkimus- ja kehittämispäivä: Työ- ja toimintakyvyn arviointi rikosseuraamusten rajapinnoilla

Tutkimus- ja kehittämispäivän aikana tarkastellaan työ- ja toimintakyvyn arvioinnin kysymyksiä moninäkölmaisesti. Päivän aikana keskustellaan arvioinnin kysymysten rajapinnoista rikosseuraamuksissa huomioiden sekä käytännölliset että teoreettiset näkökulmat.

Puheenvuorojen lisäksi päivän aikana järjestetään posterinäyttely, jossa on esillä laajemmin tutkimustoimintaa, kehittämishankkeita ja yhteistyötahoja. Halukkuuden posterin esittelyyn voit ilmoittaa ilmoittautumislomakkeessa.

Aika: 11.10. klo 8:30-15:30

Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, sali SN201, Yliopistonranta 1 E

Järjestäjät: Yhteiskuntatieteiden laitos, oikeustieteiden laitos ja Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue

Kohderyhmä: Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen työntekijät, tutkijat, opettajat ja opiskelijat, Rikosseuraamuslaitoksen yhteistyökumppanit (viranomaisverkoston edustajat (päihdehuolto, aikuissosiaalityö, Kela, työvoimatoimisto, terveydenhuollon toimijat).

Lisätiedot: kehityspäällikkö Miika Kaskinen, miika.kaskinen(a)om.fi; yliopisto-opettaja Mari Suonio, mari.suonio(a)uef.fi.
Kommenttipuheenvuoro: Henrik Linderborg, erikoistutkija, Rise keskushallintoyksikkö

Ilmoittautuminen 30.9.2017 mennessä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/17365/lomake.html
Tilaan mahtuu 150 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Risen henkilöstölle on mahdollista seurata tapahtumaa toimipisteessään siltayhteyden välityksellä.

8.30-9.15 Saapuminen ja kahvitarjoilu

9.15–9.30 Tervetulosanat: Dekaani Sari Rissanen, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta; professori Matti Tolvanen, oikeustieteiden laitos; Aluejohtaja Mika Antikainen, Itä-ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue.

9.30–10.30 Työ- ja toimintakyvyn arviointi. Mariitta Vaara, tutkija, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos.
Kommenttipuheenvuoro: Sirpa Salmenautio, asiantuntija, Pohjois-Savon TE-toimiston Rise-yhdyshenkilö

10.30–11.30 Saattaen vaihdettava: vapautumisen rajapinnat päihdehuollossa. Mia Kilpeläinen, yliopisto-opettaja ja Heidi Poikonen, yliopisto-opettaja, oikeustieteiden laitos, UEF.
Kommenttipuheenvuoro: Marjatta Kaurala, kriminaaliasiamies, Kriminaalihuollon tukisäätiö Krits.

11.30–13.00 Posterinäyttely ja lounas (omakustanteinen).

13:00–14:00 Rangaistusteoreettinen ajattelu ja arviointi seuraamuksissa. Mari Suonio, yliopisto-opettaja, yhteiskuntatieteiden laitos, UEF.

14.00–14.30 Posterinäyttely ja kahvitarjoilu.

14.30–15.15 Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin haasteita rikosseuraamuksissa. Marjo Niskakangas, erikoissuunnittelija, Ipra arviointikeskus / apulaisjohtaja, Oulun yhdyskuntaseuraamustoimisto ja Petteri Autio, johtaja, Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen (Ipra) arviointikeskus

15.15–15.30 Yhteenveto ja päätössanat

Päivien esitykset