Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Ylioppilaskirjoitukset alkamassa, kevät 2021

Viimeistä viedään!

  • Teksti ja kuva: Visa Tuominen

Kevään ylioppilaskokeiden neljäs reaalikokeiden kirjoituspäivä päätti kevään 2021 kirjoitukset.

Paitsi abiturienteille, myös lukion henkilökunnalle kevään kirjoitukset ovat olleet valtava ponnistus. Oman mausteensa soppaan on tuonut Koronavirukselta suojautuminen, mistä syystä koetiloja on osallistujamääriltään pilkottu pienemmiksi. Noin 600 opettajien valvontavuoroa on tarvittu kirjoitusten läpiviemiseen, laatikoittain suojaimia käytetty, puhumattakaan toimivien verkkoyhteyksien tekemisestä ylimääräisiin luokkatiloihin.

Tunne oli siis viimeisen kirjoituspäivän alkaessa lukion rehtori Erja Karvisella (kuvassa keskellä) helpottunut, kun hän jakoi koesaliin siirtymässä olleelle abiturientti Riina Svenskille (oik.) istumapaikkanumeroa, lehtori Hanna-Mari Koistisen (kuvassa vas.) avustaessa.

”Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Iso kiitos opettajille ja henkilökunnalle venymisestä ja joustavuudesta ja opiskelijoille vastuullisesta toiminnasta, näin Korona-aikaan.” huokaisee Erja.

Samanaikaisesti yo-kirjoitusten kanssa päättyy myös kevään yhteishaku. Koulu valmistautuukin kiirastorstaina siirtymään viettämään pääsiäislomaa.

Hyvää pääsiäistä kaikille!