Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Kuvituskuva

Lähes valmis opinto-ohjaaja Saana

Päättöharjoittelu ohi!

Koulujen kevätlukukauden loppuminen tarkoittaa monenlaisia päättymisiä

  • Kuva: Kati Huttu-Pantsari Teksti: Saana Lakkahalme, Kati Huttu-Pantsari

Opinto-ohjauksen H3- eli päättöharjoittelu on ollut Saana Lakkahalmeelle kuin puun kasvua. Puun juuret ja runko on ollut jo olemassa aiemmin. Nyt päättöharjoittelussa puuhun on kasvanut uusia oksia ja lehtiä sekä puusta on tullut korkeampi, tuuheampi ja valmiimpi.  

-”Harjoittelu oli merkittävä oppimiskokemus. Kahdeksan viikkoa menivät ohjauksen sykkeessä. Harjoittelu  oli todella mielenkiintoinen ja viimeisestä harjoittelusta lähtee taas paljon kypsempänä kohti uusia haasteita” Saana kertoo.  

Harjoittelu päättyi Voimauttavan valokuvaukseen, jonka avulla käytiin Saanan harjoittelun vaiheet läpi valokuvauksen keinoin. Harjoittelija Saana päätti itse, miten ja missä hän halusi tulla kuvatuksi.  

-”Pystyin kuvien avulla reflektoimaan harjoittelua ja miettimään omaa kehityskaartani tulevana opinto-ohjaajana. Kuvausten aikana kävin läpi prosessin epävarmasta harjoittelijasta omaan ammatilliseen kasvuun ja itsensä tuntemiseen.  Minä harjoittelijana ja tulevana opona yhdistyy omaan yksilölliseen elämänkenttääni” lopettaa pian opinto-ohjaajaksi valmistumassa oleva Saana.