Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Osa kurssilaisista ryhmäkuvassa

Valinnaiskurssilaisia ryhmäkuvassa

Antiikkista menoa

K: Miten juhlistetaan Antiikin Maailman -kurssin päättymistä?
V: Tietenkin pukemalla toogat päälle. 

 

Lukiolaiset tulevat, opiskelevat ja valmistuvat. Mutta yksi pysyy vuodesta toiseen. Nimittäin Kimmo Kotron opettama Antiikin Maailman historian valinnaiskurssi.  

Tällä kertaa parisenkymmentä Norssin ja ISKin lukiolaista ja opetusharjoittelijaa keskittyi Antiikin Kreikan ja Rooman historiaan. Kurssin päätösjuhlassa oli aika lähteä kolmen tunnin aikatripille. Siis pukea tooga päälle, kisailla tiedollisessa viisiottelussa ja popsia ruokia Antiikin tyyliin. 

ISKin Abiturientti Dani Toivanen (kuvassa etualalla) oli sommitellut punaisen toogan abihuoneen torkkupeitosta, narun pätkästä ja viherkoristeesta. Asun suunnittelu oli ollut suorasukaista:  -"Ihan vaan niillä mitä käteen osui", naureskelee Dani.

Itse kurssista Dani piti kovasti. Hän sanoo olleensa aina kiinnostunut Rooman ja Kreikan historiasta ja antiikin mytologiasta ylipäänsä. -"Hämmentävää oli havaita, miten paljon antiikin aikaiset asiat vaikuttavat vieläkin nykymaailmassa". 

Abiturientti Leevi Patama (kuvassa keskellä ylhäällä) aikoo kirjoittaa historian syksyllä 2021 ja valmistua syksyllä 2021 ylioppilaaksi. Tämä kurssi antaa hänelle sopivaa taustatietoa kirjoituksiin. 

-"Toogabileet olivat ihan hauskat. Enemmän kuitenkin olin itse kiinnostunut Antiikin sotahistorian osuudesta. Suosittelen tätä kurssia nuoremmille ikäluokille, jos aihe vaan yhtään kiinnostaa", päättää Leevi.