Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Pukuloistoa penkkareissa vuonna 2021

Punamustaa pukuloistoa! Vasemmalta Inka, Jasmine, Katariina ja Maria

Abien viimeinen koulupäivä!

Kirjoitukset ohi! Norssin abiturienteilla erityinen viimeinen koulupäivä. 

  • Teksti Visa Tuominen. Kuva Jaana Tanskanen

Vuoden 2021 penkkariajelut ja muu siihen liittyvä rieha peruuntuivat helmikuulta. Pienenä lohtuna viettivät Norssin ja ISKin abit viimeisen lukiopäivän penkkariasuissa tänään, kun ylioppilaskirjoitukset oli saatu kunnialla hoidettua. 

Päivä alkoi pizzalounaalla ja jatkui kakkosten järjestämän potkukonvan kautta abishowhun. Perinteisessä potkukonvassa lukion kakkoset antoivat hellästi ja lempeästi muistutuksia abien jo menneestä kouluelämästä. Hetken päästä osat vaihtuivat ja abit pääsivät isännän ja emännän ottein hyvästelemään koulun alempiluokkalaiset abishowssaan. 

Abishow sisälsi perinteisen abiräpin lisäksi lyhyitä videokoosteita kouluvuoden tapahtumista ja palkitsemisia eri kategorioissa ja tietenkin kouluun jääville naljailua. Turvavälit säilyivät, sillä muu koulu seurasi luokkahuoneista käsin striimattua ohjelmaa. Kun tilaisuus päättyi ryhmänohjaajien pieniin muistamisiin, oli ilmassa niin haikeutta kuin iloakin. Viimeinen koulupäivä oli ohi.  

Vaikkeivat Abit pääseet perinteiselle penkkariajelulle, toivottavasti päivä korvasi edes osan väliinjääneistä penkkareista.

Kiitos kaikille mukavan tapahtuman järjestämiseen osallistuneille.