UEF-käyttäjätunnus

 

Työsuhteessa aloittanut henkilö voi aktivoida tunnuksensa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen työsuhteen alkamista. Tunnuksen käyttöoikeudet astuvat voimaan työsuhteen alkupäivämäärän mukaisesti.

Opiskelija voi aktivoida tunnuksensa seuraavana päivänä siitä, kun hänen tietonsa on kirjattu opiskelijarekisteriin. Opiskelijoilla tunnuksen aktivointi on mahdollista silloin, kun opinto-oikeus on voimassa eli syksyllä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.8. alkaen ja keväällä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.1. alkaen.  Tunnuksen käyttöoikeudet astuvat voimaan opinto-oikeuden voimaan astuessa.

Tunnus on käytettävissä noin tunnin kuluttua aktivoinnista. Mikäli käytössä on ollut aiemmin UEF-käyttäjätunnus, lisätään uuden työ- tai opiskelusuhteen mukaiset oikeudet tunnukselle automaattisesti. Tunnuksen käyttöönotto tapahtuu tällöin salasanan vaihdolla.


 

Muut käyttäjät voivat hakea tunnusta erillisellä käyttölupahakemuksella.

Tunnuksen aktivointi pankkitunnuksilla

Aktivoi käyttäjätunnus henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Jos verkkopankkitunnistautuminen ei onnistu Internet Explorerilla, niin kokeile Firefoxia. Kun lähdet tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla, niin hyvin suurella todennäköisyydellä törmäät HTTP Status 403 - sivuun. Tästä pääset eteenpäin päivittämällä sivun F5-näppäimellä, jonka jälkeen sivu latautuu uudelleen ja pääset jatkamaan.

Opiskelijan ohje tunnuksen aktivointiin.

Henkilökunnan ohje tunnuksen aktivointiin verkkopankkitunnuksilla.

Tunnuksen aktivointi kertakäyttökoodilla

Aktivoi käyttäjätunnus IT ServiceDeskistä saamallasi kertakäyttökoodilla.

Kertakäyttökoodilla aktivoiduilla tunnuksilla on erittäin rajoitetut oikeudet. Täydet oikeudet järejestelmiin myönnetään vain vahvasti tunnistetuille henkilöille. Tunnistaminen tapahtuu joko kirjautumalla verkkopankkitunnuksin käyttäjähallintaan tai esittämällä virallisen henkilöllisyys todistuksen asiakaspalvelupisteellämme.

Office365 aktivointi

Voit aktivoida opiskelijasähköpostin käyttäjähallinnassa ellet ottanut sitä käyttöösi tunnusta aktivoidessasi.

Kirjaudu UEF-käyttäjänhallintaan O365 aktivointia varten osoitteessa https://am.uef.fi/login.html.

Välilehdellä My Accout - Email hyväksy O365 käyttöehdot. Valitse vielä kohdassa Change primary email sähköpostiksi tunnus@student.uef.fi osoitteesi. Yliopiston viestintä ohjautuu opiskelijapostiisi. Huomioi, että Primary email on ensisijainen sähköpostiosoite, joka siirtyy käyttäjähallinnan kautta myös muihin järjestelmiin kuten WebOodiin ja Moodleen. Mikäli O365 aktivoidaan, on yliopiston järjestelmissä aina jatkossa O365 - sähköpostiosoite, eikä sitä saa vaihtaa henkilökohtaiseen osoitteeseen.

Tallenna O365 ehtojen hyväksyntä ja Primary email valinta (ensisijainen sähköposti yliopiston järjestelmissä) "Save" -painikkeella ja kun saat ilmoituksen "Operation successfull" paina vielä ok-painiketta ennen kuin kirjaudut ulos palvelusta (Logout).

Sähköposti on käytettävissä noin tunnin kuluttua tallennuksesta.

Sähköpostiin kirjaudutaan antaen tunnus muodossa tunnus@uef.fi, kuten kaikkiin muihinkin O365 järjestelmiin. (Virallinen sähköpostiosoite on aina tunnus@student.uef.fi!)

Käyttäjähallinnassa on mahdollista myös vaihtaa opiskelijasähköpostin oletuskieli joko suomeksi tai englanniksi. Valinta on tehtävissä käyttäjähallinnassa My Account- välilehdellä Identity. Valitse oletuskieli ja hyväksy valinta "Save"-painikkeella, kun saat ilmoituksen tallennuksen onnistumisesta klikkaa vielä "Ok" painiketta. Oletuskielen vaihto tapahtuu 4 tunnin kuluessa vaihdosta.


 

Opiskelijasähköpostiin kirjautuminen yliopiston etusivulta
www.uef.fi – UEFFILAISILLE (sivun alalaidassa) – Opiskelijasähköposti

Kirjautumiseen käytetään uef tunnusta muodossa käyttäjätunnus@uef.fi

Oikopolut

Asiointipalvelut-sivusto

Asiointipalvelut-sivusto

IT-tuki chat

0294 4 58880