UEF-käyttäjätunnus

Työsuhteessa aloittanut henkilö voi aktivoida tunnuksensa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen työsuhteen alkamista. Tunnuksen käyttöoikeudet astuvat voimaan työsuhteen alkupäivämäärän mukaisesti.

Opiskelija voi aktivoida tunnuksensa seuraavana päivänä siitä, kun hänen tietonsa on kirjattu opiskelijarekisteriin. Opiskelijoilla tunnuksen aktivointi on mahdollista silloin, kun opinto-oikeus on voimassa eli syksyllä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.8. alkaen ja keväällä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.1. alkaen.  Tunnus saa täydet käyttöoikeudet opinto-oikeuden voimaan astuessa ja kun opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Täydet käyttöoikeudet on vain vahvasti tunnistetuilla henkilöillä.

Tunnus on käytettävissä noin tunnin kuluttua aktivoinnista. Mikäli käytössä on ollut aiemmin UEF-käyttäjätunnus, lisätään uuden työ- tai opiskelusuhteen mukaiset oikeudet tunnukselle automaattisesti. Tunnuksen käyttöönotto tapahtuu tällöin salasanan vaihdolla.

Muut käyttäjät tallennetaan Mepcoon, Mepcon säännöstöjen mukaisesti. Tallennus tapahtuu yksikön toimesta ja käyttäjän tulee olla yhteydessä omaan yksikköönsä. Lisätietoja ulkopuolisen tunnuksesta.

Kertakäyttökoodi

Opiskelijoille lähetetään kertakäyttökoodi automaattiviestillä Oodissa olevaan henkilökohtaiseen sähköpostiin. Suosittelemme aina aktivoimaan tunnuksen ensisijaisesti suomi.fi verkkopankkitunnistaumisen kautta.

Jos opiskelija ei ole saanut aktivointikoodia sen voi pyytää tarvittaessa IT Servicedeskiltä.

Kertakäyttökoodilla aktivoiduilla tunnuksilla on erittäin rajoitetut oikeudet. Täydet oikeudet järjestelmiin myönnetään vain vahvasti tunnistetuille henkilöille. Tunnistaminen tapahtuu joko kirjautumalla verkkopankkitunnuksin tunnuksen aktivointiin tai esittämällä virallinen henkilöllisyystodistus asiakaspalvelupisteellämme.

 

Aktivoi tunnus täällä 

https://iam-app.uef.fi/activate/

Oikopolut

Asiointipalvelut-sivusto

Asiointipalvelut-sivusto

IT-tuki chat

0294 4 58880