LUKIO // UUTISET

 • Valokuvauskerhon vuosinäyttely parin viikon ajan kaupunginkirjastolla
  Ke 1.2.2017 Joensuun normaalikoulun valokuvauskerhon vuosinäyttely on esillä Joensuun kaupunginkirjaston ala-aulassa parin viikon ajan. Esillä on kaikkiaan 8 valokuvaajan ottamia kuvia.

 • Yliopistoelämää – alumnin rohkaisupuhe
  Ti 31.1.2017 Voin ehkä lähteä Norssista, mutta en jätä Norssia rauhaan. Muistan, kuinka viime keväänä abiturienttina mietin pääni puhki, minne päin haluan lähteä, mitä haluan tehdä elämälläni, entä jos en halua jättää rakkaaksi käynyttä lukiota henkilökuntineen taakseni?

 • Kuusi opiskelijaa teki teatterin lukiodiplomin
  To 26.1.2017 Normaalikoulun teatterin lukiodiplomin esitys nähtiin torstaina Tulliportin koulun auditoriossa kaksi kertaa. Esityksen nimi oli "Pirkko the kyökkipsykölöög". Koko esitys toteutettiin diplomin sääntöjen mukaisesti itsenäisesti toimivan opiskelijatyöryhmän voimin.

 • Pienillä teoilla saa aikaan suurta
  Ti 24.1.2017 Joensuun normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun tämän vuoden taksvärkkilahjoitus luovutettiin Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän nuorisopsykiatrian osastolle tammikuun alussa. Lahjoituksen ojensi hallituksen puolesta Itä-Suomen koulun lukiolainen Sofia Leinonen ja lahjoituksen vastaanottivat hoitaja Heli Laitinen ja ylilääkäri Olli Kaustio. Lahjoitus oli summaltaan 1 730 euroa.

PERUSASTE // UUTISET

 • Rahoitusta oppimisen tutkimiseen Uusi peruskoulu -ohjelman puitteissa
  2.3.2017 Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 29 hankkeelle yhteensä 3 155 800 euroa avustusta Uusi peruskoulu -ohjelman kokeilu-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnalle. Itä-Suomen yliopisto ja erityisesti Joensuun normaalikoulu ovat mukana kolmessa avustusta saaneessa hankkeessa.

 • Lattialla istuminen ja seiniin piirtely sallittu
  Ke 22.2.2017 Digitalisaatio on muuttanut käsitystä koulujen oppimisympäristöstä. Ja samalla kun portit ovat auenneet verkon myötä koko maailmaan, on koulujen fyysinenkin ympäristö muutoksen kourissa.

 • Oppilas- ja opiskelijakuntapäivät kokosivat norssien väkeä Ouluun
  Ti 31.1.2017 Lähdimme Joensuusta kohti Oulua viime keskiviikkoaamuna norssien yhteisille oppilas- ja opiskelijakuntapäiville, jotka järjestettiin Oulun norssilla 25.–26. tammikuuta. Perillä tutustuimme aluksi muiden Suomen normaalikoulujen ja niiden oppilas- ja opiskelijakuntien hallitusten toimintaan ja vaihdoimme ideoita toiminnan kehittämiseksi.

 • Valiokunnissa kansanedustajatkin viittaavat
  Pe 27.1.2017 Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen tapasi maanantaina Joensuun normaalikoulun neljäsluokkalaiset ja kertoi heille, millaista kansanedustajan työ oikein on. Tapaamisessa selvisi muun muassa, että vaikka täysistunnoissa kansanedustajat saavat painaa nappia, täytyy valiokunnissa puheenvuoro pyytää kuten koulussakin – eli viittaamalla.