Kliininen tohtoriohjelma

Kliininen tohtoriohjelma on monitieteinen kattaen kaikki kliinisen lääketieteen erikoisalat mukaan lukien hammaslääketiede.

Tohtoriohjelman tarkoituksena on kouluttaa kliinisen tieteellisen tutkimuksen erityisasiantuntijoita ja toimia biolääketieteen linkkinä kliiniseen lääketieteeseen. Se palvelee kaikkien Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen (KYS-ERVA) terveydenhuollon yksiköiden jatkokoulutettavia yhteistyössä kansallisten kliinisten tohtoriohjelmien kanssa. Tohtoriohjelman tarjoama tutkijakoulutus järjestetään ensisijaisesti Kuopion yliopistollisessa sairaalassa ja verkko-opetuksena. Kliinisessä tohtoriohjelmassa opiskelee yli 250 jatko-opiskelijaa.

Kliinisen lääketieteen tohtoriohjelmassa voi suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: lääketieteen tohtorin (LT) tutkinto, hammaslääketieteen tohtorin (HLT) tutkinto, filosofian lisensiaatin (FL) ja filosofian tohtorin (FT) tutkinto, terveystieteiden lisensiaatin (TtL) ja terveystieteiden tohtorin (TtT) tutkinto sekä farmasian lisensiaatin (FaL) ja farmasian tohtorin (FaT) tutkinto.