Kesäkuussa 2017

Tervetuloa lääkikseen!

Onnea uudelle lääketieteen opiskelijalle ja tervetuloa Itä-Suomen yliopistoon terveystieteiden tiedekunnan lääketieteen koulutusohjelmaan.

Lääketieteen opiskelu on tarkasti ohjelmoitua ja olemmekin laatineet sinulle opiskelujesi tueksi valmiin lukujärjestyksen. Verkkosivullamme on mm. kopio lukujärjestyksen ensimmäisestä kuukaudesta. Tuosta kopiosta selviää ensimmäisten opiskelupäiviesi ohjelma, jolla pärjäät ensi alkuun. Koko lukuvuoden lukujärjestys löytyy verkosta Lukari –ohjelmasta, jota voi selata myös kirjautumatta (https://lukari.uef.fi/). Opinnot alkavat Yliopisto-opinnot käyntiin –opintojaksolla (YOK). Jakson tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta http://www.uef.fi/fi/opiskelu/yliopisto-opinnot-kayntiin .

Yliopiston verkkosivuille on koottu runsaasti materiaalia, joka helpottaa orientoitumistasi opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa. Sieltä löytyy myös alakohtaista tietoa, johon palaamme myöhemmin, mutta myös uuden opiskelijan sivusto, johon sinun nyt ensin kannattaa tutustua (http://www.uef.fi/fi/opiskelu/uudelle-opiskelijalle).

Lääketieteen koulutusohjelman opinto-oppaan, joka sisältää runsaasti opinnoissasi tarvittavaa tietoa, saat heti ensimmäisinä opiskelupäivinäsi (ma 4.9.2017). Opinto-opas on syytä säilyttää, sillä se on hyvä ensiapu moneen opintojen aikana esille nousevaan kysymykseen. Sen sisältämää informaatiota selvittelemme lääketieteen laitoksen ja koulutusohjelman esittelyssä 4.9. klo 11:15-13 (lukujärjestyksessä: OPTU LT info), paikkana CA101. Oppaat löytyvät myös myöhemmin yliopiston verkkosivuilta osoitteesta http://www.uef.fi/opiskelu/opinto-oppaat sekä WebOodista. Tietoa lääketieteen opiskelusta löytyy myös osoitteesta: http://www.uef.fi/laake/laaketiede.

Opiskelun alkamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat lääketieteen opintoasiainpäällikkö Pirjo Lindström-Seppä sekä ensimmäisen vuosikurssin opettajatuutori, yliopistonlehtori Virpi Tiitu biolääketieteen yksikön anatomian oppiaineesta (Virpi.Tiitu@uef.fi, puh. 02 944 54245). Ensimmäinen tapaaminen hänen kanssaan on viimeistään maanantaina 4.9. klo 14 alkaen oman vuosikurssinne kurssi-infossa (lukujärjestyksessä: OPTU LT Kurssi-info).

Huomioi myös, että perjantaina 8.9. klo 12-14 sinulla on mahdollisuus osallistua englanninkielen vapaaehtoiseen tasokokeeseen (EARS NK, SN201). Hyvin suoritetulla tasokokeella voi korvata myöhemmin järjestettävän vastaavan pakollisen opintojakson.

Me tapaamme viimeistään lääketieteen koulutusohjelman esittelyssä maanantaina 4.9. klo 11.15 alkaen.

Hyvää kesää ja vielä kerran onnea.

 

Pirjo Lindström-Seppä
opintoasiainpäällikkö
Pirjo.Lindstrom-Seppa@uef.fi
puh. 02 9445 4606