Valintakokeet

Ravitsemustieteen valintakokeet keväällä 2020

Keväällä 2019 oli valintakokeessa kysymyksiä biologian, kemian ja ravitsemustieteen aloilta.

Valintakokeet uudistuvat keväällä 2020 niin ettei kokeeseen enää tarvita pitkää valmistumisaikaa, vaan kysymykset perustuvat valintakokeessa jaettuun aineistoon ja/tai kuukautta ennen pääsykokeita (1.5.2020) tällä sivulla julkaistavaan aineistoon. Osa opiskelijoista (16/30) valitaan suoraan todistusvalinnalla ilman pääsykokeita, todistusvalinta koskee vain ensikertalaisia.

Ravitsemustieteen valintakoe on 1.6.2020 ja sen voi tehdä vain Kuopiossa. Valintakoe on laadittu niin ettei siinä tarvitse, eikä saa käyttää laskinta.  Toivomme ettei pääsykokeeseen oteta mukaan eväitä (ruokaa tai juomaa). Mikäli eväät ovat välttämättömät, on ruoat oltava läpinäkyvissä muovipusseissa ilman pakkauksia ja juomat etikettömissä juomapulloissa. 

Lisätietoja hakemisesta ravitsemustieteelle löytyy Itä-Suomen yliopiston hakuoppaasta.

Lisätietoja antavat professori, oppiaineen vastuuhenkilö Ursula Schwab (ursula.schwab at uef.fi) ja opetushoitaja Päivi Heikura (paivi.heikura at uef.fi).

Valintakokeet ja oikeat vastaukset 2019

Ravitsemustieteen pääsykokeen 2019 kysymys 55 (proteiinien energia-aineenvaihdunta) jätetään arvioimatta pääsykoeaineistossa ilmenneen epäjohdonmukaisuuden takia.

Valintakokeet ja oikeat vastaukset 2018

Valintakokeet ja oikeat vastaukset 2017

Valintakokeet ja oikeat vastaukset 2016