Lääketieteen kansainvälinen opiskelijavaihto

Mikäli haluat vaihtoon, ole yhteydessä opintoasiainpäällikkö Pirjo Lindström-Seppään sekä yliopiston  kv-liikkuvuuspalveluihin. Liikkuvuuspalvelujen henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Kamusta, jonne on koottu myös kaikki tärkeä tieto opiskelijavaihdon mahdollisuuksista ja käytännöistä.

Poissaolon vaikutus opintoihin on hyvä huomioida  jo etukäteen (katso: hops). 1. vuoden opiskelijat eivät voi lähteävaihtoon eikä vaihtoa suositella 3. vuoden aikana.

Tässä linkki listaan lääketieteen ERASMUS-vaihdon sopimusyliopistoistamme. Pääset listan linkeistä eteenpäin suoraan kyseisten yliopistojen verkkosivuille.

Kevään 2018 ohjeita ja tapahtumia lähteville vaihto-opiskelijoille:

Vaihtokohteista saat lisätietoa Kamusta, kohdeyliopistojen verkkosivuilta ja aiemmin vaihdossa olleiden palautteita lukemalla. Vaihtopalautteisiin pääset käsiksi SoleMOVEssa, kun valitset SoleMove-järjestelmän etusivulla yliopistojen listasta UEFin ja klikkaat seuraavaksi avautuvan sivun yläpalkissa olevaa ”Exchange destinations Abroad and feedback”-linkkiä. Valitse ”Search feedback” ja hakua rajaavat tekijät, esim. kohdemaa/vaihto-ohjelma/laitos ja paina ”Start Search”. Vertaispalaute on suunnitteluvaiheessa tärkeää ja palautteista saat yleiskuvan siitä, mitkä ovat suosittuja ja hyviä vaihtoyliopistoja pääaineessasi.

Katso SoleMOVE-hakuportaalin ohje Kamusta vasta siinä vaiheessa, kun ryhdyt täyttämään hakemusta hakuaikana 1.-15.2.2018. SoleMOVE-vaihtoklinikasta voi olla sinulle hyötyä. Tarvitset hakemuksesi liitteiksi kaikkiin vaihto-ohjelmiin

  1. ajantasaisen opintosuoritusotteen englanniksi (tilaat itse Oodista ja liität hakemukseen) sekä
  2. motivaatiokirjeen englanniksi (tai kohdemaan kielellä).

KV-INFO = YLEISINFO VAIHTO-OPISKELUSTA JA VAIHTO-OHJELMISTA

TO 1.2. 13:15 – 16, CA100

SOLEMOVE-VAIHTOKLINIKAT TIETOKONELUOKASSA

6.2. klo 13:15 - 15, SN215

8.2. klo 09:15 - 11, CA103

13.2. klo 13:15 - 15, SN215

15.2. klo 09:15 - 11, CA103

Kyseessä on hop on – hop off –tyyppinen ohjaus eli aikaa ei tarvitse varata etukäteen vaan jokainen tulee paikalle omassa aikataulussaan. Kullakin ohjaussessiolla on kuitenkin rakenne: demo SoleMOVE-hakemuksesta ja sen keskeisistä elementeistä ensimmäiset 15 minuuttia (13:15-13:30 / 09:15-09:30). Sen jälkeen jokainen jatkaa oman hakemuksen parissa ja pyytää tarvittaessa apua.


AJANKOHTAISTA LÄÄKETIETEEN VAIHTOON LÄHTIJÖILLE

MEDINElingua -group has worked extremely hard to produce a very large amount of information relating to medical language, which would be essential for students and qualified medical personnel moving around Europe. The resources include general vocabulary and discipline specific terms in English, German, Spanish, French, Italian, Norwegian and Swedish, with additional languages such as Catalan, Polish, Portuguese, Slovenian, Greek, Danish, Dutch and Romanian also available.

Some of these languages also have useful lists of common abbreviations used in medical settings, and anatomy charts for the various languages. There is also a useful section of the site devoted to possible teaching resources for teaching medical language to students.

All of the information can be accessed through this link:

http://medine2.com/Public/medinelingua.html


YHTEYSHENKILÖT

s-posti: exchange.medicine (at) uef.fi

Sopimukset ja lähtevät vaihto-opiskelijat 

Opintoasiainpäällikkö

Pirjo Lindström-Seppä

Sähköposti:

pirjo.lindstrom-seppa (at) uef.fi

GSM:

040-3552879

Ohivalinta:

2879

Yksiköt:

Lääketieteen laitos

Huone:

Mds 4217/2

Tulevat vaihto-opiskelijat

Opetushoitajat 

Tarja Koponen / Timo Pirskanen

Sähköposti:

tarja.koponen (at) kuh.fi / timo.pirskanen(at)uef.fi

GSM:

040-3553606 / 050-5920148

Ohivalinta:

 --

Yksiköt:

Kliininen laitos

Huone:

KYS rak. 6, 7,krs., (Mds 5221) / Taitostudia, MS 5. krs.

Katso myös: hops-koordinaattorit

Kv-vaihdon ohjauksen suunnitelma:

1. Perusohjaus
Lt1: Orientaatio yliopisto-opiskeluun (ORI, 1131000), tuutortunti kv-vaihdosta (kv-liikkuvuuspalvelut ja laitoksen edustajat)
Lt3 (+ Lt4): erillinen info kv-vaihdosta (lokakuu)
ylimääräisiä vuosikurssi-infoja tarvittaessa
Lisäksi:
Kv-liikkuvuuspalvelujen järjestämät vaihtoinfot kaikilla kampuksilla:
Näissä infoissa on tarjolla yleistietoa opiskelu- ja harjoitteluvaihdoista sekä tietoa helmikuussa avoinna olevista hauista. Vaihtoinfot on tarkoitettu niille, jotka suunnittelevat vaihtoon hakemista.

2. Täydentävä ohjaus
lähtijän henkilökohtainen ohjaus
   - opintoasiainpäällikö: opintosuunnitelma
   - hops-koordinaattorit (katso kohta 3.)
   - kv-liikkuvuuvspalvelut: vaihdon tekninen toteutus / hakeminen
Vaihtoon lähtijä on ennen varsinaisen hakemuksensa jättämistä yhteydessä sekä opintoasiainpäällikköön että tarvittaessa kv-liikkuvuuspalveluihin (tarkempi ohjeistus ). 

3. Hops-ohjaus
(Täydentävää ja tarpeen mukaan tehostettua ohjausta)
 
Muut ohjauksen portaat läpikäytyään lähtijä ottaa yhteyttä vaihtoa koskevan vuosikurssin hops-koordinaattoriin jo hakuvaiheessa alustavan henkilökohtaisen opintosuunnitelman rakentamiseksi. Palattuaan vaihdosta opiskelija on uudelleen yhteydessä hops-ohjaajaan hospin päivittämiseksi ja tarkemman aikataulun laatimiseksi. Samalla suunnitellaan korvaavuuksien haku. Opiskelijan tulee myös olla yhteydessä opintoasiainpäällikköön (vaihdon opintosuoritusten kirjaaminen ja sisällyttäminen tutkintoon).

Ohjeet korvaavuukien hakemiseksi löytyvät tästä linkistä (Hakemus opintojen korvaavuudesta tai Hakemus opintojen sisällyttämisestä). Tarkentavia ohjeita opintoasiainpäälliköltä.