Uudelle opiskelijalle

Hyvä terveyden edistämisen opiskelija!

Lämpimät onnittelut Sinulle saavuttamasi opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan terveystieteitä!

Olethan muistanut jo ilmoittautua yliopistoon? Ilmoittautumisohjeet sekä muuta käytännön tietoa opintojen aloittamiseen löydät yliopiston Uudelle opiskelijalle-sivulta.

Terveystieteissä opinnot alkavat maanantaina 2.9.2019. Ensimmäiset pakolliset lähipäivät ovat 2.-6.9.2019, jolloin käymme keskitetysti läpi opiskeluun liittyviä käytäntöjä sekä käynnistetään henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin valmistelu. Lähipäivien aikana tapahtuvat infot ovat osa Orientaato yliopisto-opiskeluun –opintojakson suoritusta, jota ei voi korvata muuten. Sen vuoksi varauduthan osallistumaan lähipäiviin Kuopiossa. Lähipäivien tarkempi ohjelma ja aikataulutiedot löytyvät alla olevista dokumenteista.

Jo ennen lähitapaamista alkaa myös Johdatus terveystieteiden akateemiseen opiskeluun ja portfolio työskentelyyn–opintojakso (2 op), jonka aikana laaditaan hops (henkilökohtainen opiskelusuunnitelma) ja oppimisportfolio. Opintojakso on kokonaan Moodle –verkko-oppimisympäristössä ja kestää koko syyslukukauden ajan (19.8.–10.11.2019). Huomioithan tämän suunnitellessasi viikoittaista ajankäyttöäsi ja opintojasi ensi syksylle.

Tutustu ennen opintojen alkamista yliopiston Opiskelu-sivuilta (Kamu; Opiskelijan käsikirja) löytyviin opiskeluohjeisiin ja muuhun materiaaliin. Tutustu myös yliopiston verkkosivuilla olevaan opiskelua koskeviin ohjeisiin sekä terveystieteiden (ergonomia, kansanterveystiede ja liikuntalääketiede) opinto-oppaaseen. Tutustu myös ainejärjestö TERHO ry:n laatimaan, uusille opiskelijoille tarkoitettuun fuksioppaaseen.

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihisi liittyen, voit ottaa elokuun aikana yhteyttä HOPS-ohjaajaan, yliopistonlehtori Pirjo Hakkaraiseen, pirjoirene.hakkarainen(at)uef.fi.

Tapaamisiin syyskuun alussa!

Dokumentteja opintojen aloituksen tueksi (pdf-tiedostoja, syksyllä 2019 tarvittava materiaali liitetään tähän elokuun alkuun mennessä):                            

  • Orientaatio yliopisto-opintoihin (ORI, 1131000) -ohjelma / Kuopion kampus 
  • SmartStart (sisältää mm. ensimmäisen opiskeluvuoden aikataulut)
  • Valintakokeessa jaettu tiedote    
  • Opinto-opas (sähköinen opinto-opas Kamussa)

    Katso YouTube video terveyden edistämisen opiskelija, UEF-lähettiläs Saara Närän opiskelupäivästä