Tutkimus

Teemme Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä akateemista tieteellistä tutkimusta terveyden, terveysriskien ja terveyden edistämisen ytimessä. Haluamme tehdä vain korkeatasoista, kansainväliset mitat täyttävää ja merkittävää terveystutkimusta, jota voi ylpeänä esitellä. Viime vuosina tutkimustahtimme on ollut nousujohteista.

Vuosittain tuotamme noin 200 kansainvälistä vertaisarvioitua julkaisua kansainvälisiin tieteellisiin lehtiin. Myös kotimaassa julkaisemme, koska osa tutkimus- ja kehittämistyöstämme palvelee suoraan suomalaista yhteiskuntaa ja sen hyvinvoinnin kehittämistä.

  • Tutkijoidemme julkaisuihin voit tutustua UEF:n SoleCris-tutkimustietokannassa - SoleCRIS

Yhteistyössä kanssamme toimii tutkijoita ja yliopistoja käytännössä kaikilla mantereilla. Eniten kumppaneita on Euroopan eri maissa ja Yhdysvalloissa, ja joukossa on monta maailman kirkkaimman kärjen yliopistoa. Myös Australiaan on monipuoliset kontaktit. Uusia nousevia yhteistyöalueita on erityisesti Aasiassa ja Afrikassa.

Ulkopuolinen rahoitus vastaa noin kolmanneksesta budjetistamme. Päärahoittajia ovat olleet Suomen Akatemia, EU, Suomen ministeriöt, eräät säätiöt sekä Tekes.  Eräs merkittävimmistä viime aikojen hankkeista on Strategisen tutkimusneuvoston myöntämä usean miljoonan euron rahoitus hankkeelle Stop Diabetes – Knowledge-Based Solutions vuosille 2016-2019.

Mitä me tutkimme? Listan keskeisistä tutkimusalueistamme sekä hieman lisäkuvausta niistä löydät tutkimusalat sivultamme.

Lisätietoja

Pekka Mäntyselkä, yleislääketiede, yksikön johtaja; pekka.mantyselka(at)uef.fi