Opiskelu

Vetovoimaiset terveystieteet ja lääkärikoulutus

Edustamme yliopistomaailman kuumia koulutusaloja. Ohjelmamme ovat erittäin suosittuja.

Lääkärikoulutuksessa vastaamme tulevien lääkärien perusterveydenhuollon opetuksesta. Sote-mallista riippumatta työ perusterveydenhuollossa on terveyspalvelujen peruskivi. Meidän kauttamme järjestyvät koulutus- ja harjoittelupaikat terveyskeskuksissa ja muu yleislääketieteen opetus. Perehdytämme sinut ikääntyvien ihmisten kokonaisvaltaiseen hoitoon geriatrian oppiaineessa. Välitämme kuvan työikäisten ihmisten terveyshaasteista ja heille suunnatuista palveluista. Annamme tulevalle lääkärille tarvittavat kansanterveystieteen perustiedot terveyspalveluista, lainsäädännöstä, palvelujen rahoituksesta, terveyden edistämisestä lääkärityössä, globaaleista terveyshaasteista sekä terveystieteellisistä tutkimusmenetelmistä, epidemiologiasta.

Koulutamme myös erikoislääkäreitä yleislääketieteessä, työterveydessä, geriatriassa sekä terveydenhuollon erikoisalalla.

Kliininen ravitsemustiede on kauan ollut yksi yliopistomme kaikkein vetovoimaisimmista tutkinto-ohjelmista. Ala on aivan terveyskysymysten sydämessä ja sen osaajia tarvitaan. Maisterivaiheeseen siirryttäessä on mahdollista valita esimerkiksi ravitsemusterapiaopinnot, elintarviketeollisuuteen, kansainvälisiin tehtäviin tai liikuntaravitsemukseen suuntautuneet opinnot.

Terveyden edistämisen laaja-alainen kandidaattiohjelma on uusin tulokas koulutustarjonnassa. Sen jatkoksi voit hakea kolmeen terävästi profiloituneeseen maisteriohjelmaamme:

  • Väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistämisen maisteriohjelma
  • Terveysliikunnan maisteriohjelma liikunta- ja urheilulääketieteen oppiaineessa
    tai
  • Kansainvälinen englanninkielinen Master of Public Health –maisteriohjelma, jonka neljään eri suuntautumisvaihtoehtoon hakee opiskelijoita ympäri maailman. Todellinen monikulttuurinen kokemus sen valinneille.

Lisätietoja

Henna Saari, kliininen opettaja, yleislääketiede, henna.saari(at)uef.fi
Jarmo Heikkinen, kliininen opettaja, työterveyshuolto, jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi
Eija Lönnroos, professori, geriatria, eija.lonnroos(at)uef.fi
Sari Voutilainen, yliopistonlehtori, ravitsemustiede, sari.voutilainen(at)uef.fi
Tiina Rissanen, yliopistonlehtori, terveystieteet, tiina.rissanen(at)uef.fi

Hae opiskelemaan!