Suomen kieli ja kulttuuri vieraskielisille

Kehitä suomen kielen osaamistasi

Suomen kieli ja kulttuuri vieraskielisille on tarkoitettu opiskelijoille, joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi. Opinnot edellyttävät, että hallitset suomen kielen perusteet hyvin eli pystyt seuraamaan suomenkielistä opetusta vaivatta ja osallistumaan harjoituksiin. Opintojemme avulla syvennät taitojasi niin, että voit käyttää suomea työelämässä.

Kursseillamme perehdyt suomen kieleen ja kulttuuriin monella eri tavalla ja monesta eri näkökulmasta. Opinnot auttavat sinua kommunikoimaan luontevasti suomeksi tavallisissa arjen ja työelämän tilanteissa. Lisäksi tutustut monipuolisesti Suomen historiaan, suomalaiseen kirjallisuuteen ja yhteiskuntaan. Opit kirjoittamaan erilaisia tekstejä ja korjaamaan tekstien kieliasua. Opintojen jälkeen osaat kuvata ja analysoida suomen kielen rakennetta ja tunnet suomenkielisten tekstilajien peruspiirteet. Suurin osa kursseista on harjoituskursseja.

Opintokokonaisuus tarjoaa vahvan perustan suomelle kääntäjän ja tulkin toisena, ns. B-työkielenä.

Opiskeluoikeus

Suomen kieli ja kulttuuri vieraskielisille -sivuaineen opinnot on suunnattu niille opiskelijoille, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Äidinkielisiksi katsotaan ne, jotka ovat suorittaneet ylioppilastutkinnossa äidinkielen kokeen suomeksi. Opinto-oikeutta ei tarvitse erikseen hakea.

Suomen kieli ja kulttuuri vieraskielisille -sivuaine on pakollinen osa kandidaatintutkintoasi, jos äidinkielesi on muu kuin suomi ja opiskelet englannin, saksan tai venäjän kieltä ja kääntämistä.

Opetus- ja tutkimushenkilöstö
Hallinto- ja toimistohenkilöstö