Apteekki-ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutus

APTEEKKI JA SAIRAALAFARMASIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS ON TARKOITETTU AMMATTILAISILLE, JOTKA HALUAVAT KEHITTYÄ OMALLA FARMASIAN ALUEELLAAN

Toteutamme yhdessä Helsingin yliopiston kanssa apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutuksen farmaseuteille ja proviisoreille. Erikoistuminen tarjoaa sinulle uusia valmiuksia sekä nykyisten työtehtäviesi hoitamiseen että työnkuvasi muuttamiseen. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi uusi ja mielenkiintoisempi työ, lääkehoitopalveluiden kehittäminen tai oma apteekki ja sen menestyksekäs johtaminen.

Kyseessä on työelämälähtöinen koulutus, jossa opinnot räätälöidään sinulle yksiköllisesti ottaen huomioon nykyinen työurasi, työtehtäväsi, aiemmat opintosi, tämänhetkiset kehittymistarpeesi ja tulevaisuuden suunnitelmasi.

KOULUTUKSEN TOTEUTUSAIKA
1.9.2017 - 31.5.2020 (farmaseutit)
1.9.2017 - 31.5.2021 (proviisorit)
Huom! Uusien opiskelijoiden orientaatio syksyllä 2017 pidetään 7.-8.9.2017.

PAIKKA
Itä-Suomen yliopiston tiloissa, Kuopio

LAAJUUS/KESTO
60 opintopistettä eli noin 4 vuotta (proviisorit)
40 opintopistettä eli noin 3 vuotta (farmaseutit)

HINTA
Erikoistumiskoulutuksen hinta on proviisoreille 6 000 euroa ja farmaseuteille 4 000 euroa. Maksu suoritetaan erissä lukukausittain opintojen tavoitteellisen suoritusajan kuluessa. Maksusta voidaan vähentää aikaisemmin tunnistetun osaamisen (AHOT) kautta hyväksytyt opinnot (korkeintaan 1/3 opinnoista), joista peritään alennettu opintopistemaksu (20 euroa per opintopiste). 

Maksu sisältää opintojen suunnittelun, opintojen ohjauksen, tutkimusprojektin ohjauksen ja tarkastuksen, opintosuoritusraporttien tarkastuksen ja opintosuoritusten rekisteröinnin ja opintorekisterin ylläpidon. Erikoistumiskoulutuksen kokonaiskustannukset muodostuvat yksilöllisesti opintojen mukaan. Osallistujat kustantavat itse kirjallisuuden sekä matka-, majoitus-, ja ruokailukulunsa sekä muissa oppilaitoksissa suoritetut valinnaiset opintonsa.

PERUMISEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Haun päättymisen jälkeen tehdyistä perutuksista veloitetaan opintomaksun ensimmäinen erä (proviisorit 750 eur ja farmaseutit 665 eur). Maksettuja opintomaksuja ei palauteta.

TIEDUSTELUT
Yliopistonlehtori Krista Laine,  puh. 040 355 2466 (krista.laine(at)uef.fi)
Yliopistonlehtori Kirsti Vainio, puh. 040 355 2503 (kirsti.vainio(at)uef.fi)

Lue lisää Helsingin yliopiston järjestämästä koulutuksesta täällä: http://hyplus.helsinki.fi

Keväällä 2017 hakuaikaa on pidennetty 26.6.2017 saakka. Opiskelu on pääosin verkko-opiskelua.

Mitä koulutus tarjoaa arjen apteekkityöhön tai sairaalaympäristöön?
Johtamisopinnoissa tutustut strategiseen johtamiseen, vahvistat talousosaamistasi ja perehdyt sosiaali- ja terveydenhuoltoon toimintaympäristönä. Voit kohdistaa eri opintojaksojen sisällä tehtäviä oppimistehtäviä niin, että ne hyödyttävät sinua ja työympäristöäsi. Voit valita valinnaisiin opintoihin mm. avoimen yliopiston kauppatieteiden liiketalouden opintojaksoja ja niihin on suunnittelilla myös farmasian alalle räätälöity apteekkarin uraan valmistava opintojakso. Opintoihin sisältyvä laaja kehittämisprojekti on myös oiva tapa räätälöidä opinnot omia tarpeitasi vastaaviksi.