SciFest 2017 -tapahtuma

SciFest on vuosittain järjestettävä tiede- ja teknologiafestivaali lapsille, nuorille, koululaisille ja opettajille, mutta näettävää ja koettavaa riittää kaiken ikäisille kävijöille. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Joensuun Tiedeseura ry ja Itä-Suomen yliopisto. Yhdestoista SciFest järjestettiin 11. - 12. toukokuuta 2017 Joensuu Areenalla ja tapahtuman teemana oli Matkalla - On the road. SciFest 2017 -tapahtumassa järjestettiin noin 80 erilaista tieteeseen, ympäristöön ja teknologiaan liittyvää työpajaa sekä erilaisia luentoja ja vuorovaikutteisia näyttelyitä. Kävijöitä kahden päivän aikana oli noin 7000.

Itä-Suomen yliopisto järjesti yhteistyössä Joensuun Tiedeseura ry:n kanssa kansainvälisen oppimisympäristösymposiumin SciFest-tapahtuman yhteydessä perjantaina 12.5.2017. Symposiumissa toimivat paikallisten koulutusosaajien lisäksi puhujina myös NASA:n astronautit Charles Camarda ja Timothy Kopra sekä Boeing-yhtiön tekninen suunnittelija Michael Richey. Oppimisympäristösymposium oli myös osa Digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämiskeskus -hankkeen toimintaa.

Symposiumin lisäksi DOK-hanke oli mukana järjestämässä omaa työpajaa SciFest-tapahtumassa. Hankkeen toimesta järjestettiin kolme hautomoa syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana. Yksi hautomoiden konkreettinen tavoite oli suunnitella oppimisympäristöpilotti vuoden 2017 SciFest-tapahtumaan. Pilotti toteutettiin SciFestissa yhteistyössä hankkeen toimijoiden kanssa nonstop-työpajana. Amfiteatterista Avaruussukkulaan - oppimisen aikamatka -työpaja kuvasi oppimisympäristöjen muutosta Antiikin Kreikasta tulevaisuuden Marsiin saakka.

Sivuvalikon kautta voit tutustua tarkemmin sekä oppimisympäristösymposiumiin että Oppimisen aikamatka -työpajaan.