MAKSU- JA PERUMISEHDOT


Itä-Suomen yliopistossa avointa  yliopisto-opetusta toteuttaa Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate (myöh. Aducate). Aducate pidättää itsellään oikeuden opinto-ohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin.

Itä-Suomen yliopisto/Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
y-tunnus 2285733-9
osoite: PL 1627, 70211 Kuopio
puhelin 029 445 1111

Ilmoittautumisen sitovuus ja opintomaksun maksaminen

Ilmoittautuminen avoimeen yliopisto-opetukseen on aina sitova. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkimaksuna. Opintomaksut ovat arvonlisäverottomia (julkisoikeudellinen suorite).

Opinto-oikeus

Opintomaksu antaa opiskelijalle määräaikaisen opinto-oikeuden, joka oikeuttaa osallistumaan opinto-ohjelman opintoihin sekä sen sisältämiin opintosuorituksiin. Voimassaolevat opinto-oikeudet ja niiden kestot löydät WebOodissa, katso Omat perustiedot.

Ensimmäisen lukukauden jälkeen ilmenevät vähintään kuukauden kestävät lääketieteelliset/terveydelliset esteet oikeuttavat sinua hakemaan opinto-oikeusajalle jatkoaikaa.  Hakemuksen tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot: hakijan nimi ja opiskelijanumero, peruttava opinto ja opinto-oikeuden kesto, perustelut sekä lääkärintodistus, josta ilmenee edellä mainitun lääketieteellisen tai terveydellisen esteen estävän opintojen jatkamisen. Lisätietoja antaa oppiaineen koulutussihteeri, katso yhteystiedot.

  • Hakemus osoitetaan koulutusjohtaja Leena Leskiselle joko postitse osoitteeseen Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, PL 1627, 70211 Kuopio tai sähköpostitse.

Maksuperusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014).  Avoimen yliopisto-opetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 706/2007).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen avoimen yliopiston opintoihin voi perua 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumispäivästä edellyttäen, että ei ole osallistunut opetukseen tai suorittanut opintoja. Peruminen tulee tehdä aina kirjallisesti (verkkolomake).  - 14 vuorokauden perumisaika ei koske avoimen yliopiston opiskelijoiksi ilmoittautuvia yhteistyöoppilaitosten opiskelijoita!

Kun perut opintosi viimeistään 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumispäivästä, pidätämme opintojakson hinnasta 50 euroa opinto-oikeuden käsittelymaksuna. Mikäli opintomaksu on alle 50 €, maksettu opintomaksu pidätetään käsittelymaksuna. - Palautusmahdollisuus ei  koske avoimen yliopiston opiskelijoiksi ilmoittautuvia yhteistyöoppilaitosten opiskelijoita!

Mikäli et pysty aloittamaan opintoja ensimmäisenä lukukautena vähintään kuukauden kestäneen lääketieteellisen/terveydellisen esteen takia  ja haluat perua ilmoittautumisen 14 vuorokauden perumisajan päätyttyä, tulee sinun toimittaa lääkärintodistus ja kirjallinen hakemus Avoimen yliopistoon. Hakemuksen tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot: hakijan nimi ja opiskelijanumero, peruttava opinto ja opinto-oikeuden kesto, perustelut sekä lääkärintodistus, josta ilmenee edellä mainitun lääketieteellisen tai terveydellisen esteen estävän opiskelijaa aloittamasta opinnot. Mainitse hakemuksessa mahdollista maksupalautusta varten tilinumero IBAN-muodossa. Lisätietoja antaa oppiaineen koulutussihteeri, katso yhteystiedot.

  • Hakemus osoitetaan koulutusjohtaja Leena Leskiselle joko postitse osoitteeseen Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, PL 1627, 70211 Kuopio tai sähköpostitse.

Jos Aducate joutuu perumaan opetuksen ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan toteuttavan organisaatiosta johtuvan syyn vuoksi, opintomaksusta palautetaan kokonaisuudessaan.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä palvelun toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com