Yliopiston tilojen sulkeminen

(Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)

Itä-Suomen yliopiston tilat suljettiin 17.3.2020 klo 16 valtioneuvoston 16.3. antaman linjauksen mukaisesti,  ja yliopisto siirtyi kokonaan etäopiskeluun. Yliopistoihin sovelletaan tartuntatautilain 58 §:ää. Ensisijainen tavoite on estää taudin leviäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tarpeeton liikkuminen yliopiston kampuksilla on kiellettyä. Kulkutunnisteet toimivat edelleen, mutta yliopistolle saa tulla vain, kun työtehtävät sitä välttämättä edellyttävät.
 
Minun pitäisi käydä hoitamassa jokin asia kampuksella. Voinko tehdä niin? (Päivitetty 20.3.2020 klo 14.45)
Kaikki tarpeeton liikkuminen yliopiston kampuksilla on kiellettyä. Kulkutunnisteet toimivat edelleen, mutta yliopistolle saa tulla vain, kun työtehtävät sitä välttämättä edellyttävät. Mikäli sinun on ehdottoman välttämätöntä tulla yliopistolle, tarvitset luvan laitoksen/osaston/yksikön johtajalta,  ja käynti tulee pitää niin lyhyenä kuin mahdollista. Yliopiston tiloissa on noudatettava sekä viranomaisten että yliopiston antamia ohjeita viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ota huomioon, että esimerkiksi kukkien kastelu työhuoneessa ei – valitettavasti – ole tällainen ehdottoman välttämätön asia.

Olen tullut ulkomailta ja minun pitäisi käydä noutamassa tavaroitani kampukselta. Voinko tehdä niin? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Et voi. Sinun on noudatettava 14 vuorokauden varoaikaa ennen kampukselle tuloa ja tarvitset tähän esimiehesi luvan. Ota yhteyttä esimieheesi asioiden järjestelemiseksi.  

Mitkä toiminnot ja tehtävät ovat ns. kriittisiä toimintoja? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kukin tiedekunta ja yksikkö on tehnyt oman varautumissuunnitelmansa ja määritellyt kriittiset toimintonsa. Ole yhteydessä omaan esimieheesi.

Voinko jatkaa tutkimussarjani loppuun? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kyllä, jos se on arvioitu kriittiseksi (ks. yllä). Uusia tutkimuksia ei tässä tilanteessa pidä aloittaa.

Tuleeko tilojen sulkemisen myötä lomautuksia? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Ei tule.

Suljetaanko kaikki tilat ihan oikeasti? Mitä tapahtuu yleisille tenteille ja Exam-tenteille? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kyllä, kaikki tilat on ihan oikeasti suljettu. Yleisiä tenttejä ja Exam-tenttejä ei pidetä yliopiston tiloissa. Seuraa oman opettajasi tiedotusta.

Mitä tapahtuu kirjaston kirjoille? Joudunko maksamaan myöhästymismaksua? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Laina-aikoja jatketaan ja myöhästymismaksuja ei tule. Ei huolta siis. Lisätietoa löydät kirjaston sivuilta: www.uef.fi/kirjasto

Ovatko kampusravintolat auki? Mistä saan opiskelijahintaista ruokaa? (Päivitetty 8.4.2020 klo 14.00)
Kela-tuetun opiskelijalounaan take away -myynti alkaa Carelian (sisäänkäynti A) ja Snellmanian (sisäänkäynti I) ravintoloissa keskiviikkona 15.4.2020. Lounasta on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 11–14. Opiskelijat voivat ostaa itselleen kaksi take away -lounasta kerralla, ja lounasta voi ostaa myös opiskelijakortilliselle kaverille (yhteensä 2 + 2 annosta, molempien voimassa oleva opiskelijakortti esitettävä). Ravintoloissa noudatetaan erityisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Kulkeeko sisäinen posti? (Päivitetty 19.3.2020 klo 1.50)
Saapuva ja lähtevä sekä kampusten välinen posti hoidetaan. Kirjaamon posti noudetaan yliopistolta säännöllisesti.

Ovatko kassat avoinna? (Päivitetty 19.3.2020 klo 1.50)
Eivät ole. Kassat on suljettu toistaiseksi. Tarvittaessa palveluja tai tuotteita voidaan laskuttaa.

Minun pitäisi palauttaa avaimeni ja kulkutunnisteeni, mutta yliopisto on kiinni. Kuinka toimin? (Päivitetty 27.3.2020 klo 5.30)
Avaimet ja kulkutunnisteet voi palauttaa toimitilapalvelujen avainpalautusluukkuun suljetussa kirjekuoressa. Liitä mukaan yhteystietosi (nimi + puh + sähköpostiosoite) sekä tarvittaessa tilinumerosi pantin palautusta varten. Tilinumeron voit laittaa halutessasi erikseen sähköpostilla. Avainpalautusluukku sijaitsee Kuopiossa Snellmanian B-ovessa, 1.kerroksessa lastaussillan yhteydessä (virastomestareiden tilat) sekä Joensuussa Aurora B ulko-ovi aulaan, virastomestarin palvelupisteen oven vieressä (YTHS:n aukioloaikojen mukaan).