Miksi opiskella venäjää?

Venäjä kuuluu maailman puhutuimpien kielien joukkoon . Se on maailman viidenneksi puhutuin kieli. Venäjää puhuu arviolta 275 miljoonaa ihmistä, joista äidinkielenään noin 165 miljoonaa ihmistä. Venäjän kielellä tulee melko hyvin toimeen myös muita slaavilaisia kieliä puhuvissa maissa.

Suomen ja Venäjän yhteisellä rajalla on vuosisatoja ollut ja mitä suurimmassa määrin tulee olemaan aktiivista toimintaa ja kanssakäymistä jatkossakin. Nykypäivää on, että venäläiset shoppailevat, lomailevat sekä käyttävät erilaisia palveluja Suomessa. Venäjän kieli kuuluu Suomen työelämässä tarvituimpien kielien joukkoon. Suomen elinkeinoelämässä on pulaa venäjän osaajista. Venäjä on Suomen suurimpia kauppakumppaneita Saksan ja Ruotsin rinnalla.

Rajan läheisyys tarjoaa sinulle ainutlaatuisia mahdollisuuksia venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun meidän yliopistomme kielikeskuksessa.

Kielikeskuksen kursseilla voit aloittaa venäjän opinnot aivan alkeista tai jatkaa opiskelua sinulle sopivammalla valinnaisella kurssilla. Yliopistomme eri opetusohjelmissa ja kansainvälisissä projekteissa voit hyödyntää venäjän kielen ja kulttuurin osaamista.

Muutaman tunnin matkan päässä sijaitsevassa Pietarissa voit kokeilla siipiään venäjän kielen osaamisessa, ihailla upeata arkkitehtuuria – kauniita kirkkoja, luostareita ja palatseja. Siellä voi tutustua A. Pushkinin, F.Dostojevskin ja P. Chaikovskin museoihin sekäkatsoa korkeatasoista balettia Marijinskin teatterissa. Kuuluisassa Eremitaasin museossa voit nähdä esim. Pablo Picasson ym. eurooppalaisien taidemaalareiden eri vuosisatoina maalattuja tauluja. Pietariin voi lähteä myös opiskelemaan venäjää vaihto-opiskelijana.

Sinulla on Itä-Suomen yliopiston opiskelijana myös ainutlaatuinen mahdollisuus. Suorittamalla kielikeskuksessa menestyksellisesti venäjän kielen opintokokonaisuuden (Venäjä 1-4), voit saada suoraan venäjän kielen sivuaineoikeuden Itä-Suomen yliopistoon. Kielikeskuksen venäjän opinnot alkavat alkeista, joten et tarvitse aiempia venäjän opintoja. Hanki itsellesi työmarkkinoiden kaipaamaa kompetenssia opiskelemalla venäjän kieltä.


Tervetuloa opiskelemaan venäjän kieltä ja kulttuuria!