Mikä Kamu?

Opiskelijan käsikirja

Opiskelijoiden digitaalinen työympäristö Kamu on uudistunutKaikille opiskelijoille yhteiset ohjeet, palvelut ja tiedotteet löytyvät Opiskelijan käsikirjasta https://kamu.uef.fi/opiskelijan-kasikirja. Opiskelijan käsikirja on suunniteltu mobiililaitteisiin, eikä se vaadi kirjautumista. Käsikirjasta on helppo löytää asioita, koska ne on jaoteltu loogisesti Opiskelijan ei tarvitse tietää minkä otsikon alle asiat mahdollisesti kätkeytyvät, vaan asiasanahaku paljastaa syvemmälläkin sivustossa olevat tiedot. Käsikirjasta on linkkejä opiskelijoille tärkeisiin asioihin: 0365 –ympäristöön (sis. Sähköposti, Yammertoimistoohjelmat…), Moodleen, ruokalistoihin jne. 

Tällä hetkellä tiedot on jaoteltu seuraavasti: 

Englanninkielistä Kamua ei ole vielä toteutettu, englanninkieliset ohjeet opiskelijoille ovat toistaiseksi julkisivuilla http://www.uef.fi/en/studies. 

Seuraa ajankohtaisviestintää Yammerissa 

Opiskelijoiden ja henkilöstön sisäisen viestinnän pääkanavaksi on avattu Yammer. Kaikkia opiskelijoita koskevaa tietoa jaetaan Yammerin UEF Opiskelijat -ryhmässä, jossa viestejä voi kommentoida ja niistä voi keskustella. Yksittäistä kurssia, vuosikurssia, pääainetta yms. varten voivat opettajat, ohjaajat ja kurssien vetäjät – mutta myös opiskelijat itse – perustaa Yammer-ryhmiä, joissa voidaan tiedottaa aiheeseen liittyvistä asioista sekä käydä keskusteluja. Yammeriin pääset menemällä O365-ympäristöön Opiskelijan käsikirjan tai yliopiston verkkosivujen kautta. 

Yammerista on tarjolla yksinkertainen ja maksuton sovellus, jonka voi ladata omalle puhelimelle tai tabletille puhelimen sovelluskaupasta. Silloin keskusteluihin pääsee käsiksi mistä tahansa ja milloin tahansa. 

Kamu kehittyy 

Opiskelijan käsikirjan lisäksi Kamuun luodaan opintoyhteisöjä, joissa oppiaineet/yksiköt tiedottavat toiminnastaan ja ajankohtaisista asioista. Opintoyhteisöjen suunnittelu alkaa syksyn 2017 aikana. Opintoyhteisöjen myötä myös oppiaine- ja koulutuskohtaiset materiaalit siirtyvät pikkuhiljaa Kamuun. Myös Opiskelijan käsikirja kehittyy sitä mukaa, kun oppiaine- ja koulutuskohtaisia sisältöjä tuodaan Kamuun. Toistaiseksi Opiskelijan käsikirjaan on tehty sivu ’Ohjeet tiedekunnittain’, josta ohjataan tiedekuntien sivujen kautta oppiaineiden/yksiköiden sivuille tarkempiin opintojen sisältöjä koskeviin ohjeisiin.