Tule opiskelemaan metsämaisteriksi!

Metsäala tarjoaa rajoittamattomat mahdollisuudet ratkoa tulevaisuutemme kannalta keskeisiä ongelmia. Olet mahdollisesti pohtinut, kuinka ilmastonmuutoksen vaikutuksia voidaan hillitä? Kenties tunnet mielenkiintoa bioenergiatalouteen tai olet miettinyt, kuinka monella eri tapaa metsiä ja puuta voidaan käyttää ja minkälaisia tuotteita metsistä saadaan? Metsistämme löytyvät ratkaisun avaimet moniin materiaalitieteiden, energiantuotannon, sekä perinteisen metsäteollisuuden ja biotalouden tarpeisiin.

Yhteishaku alkaa 20.3.2019

Metsätieteiden päävalinnan hakuaika kandidaatin ja maisterin suomenkielellä suoritettavaan tutkintoon alkaa 20.3.2019 ja päättyy 3.4.2019 klo 15:00.

Päävalinta kuuluu valtakunnalliseen yhteishakuun, jossa opiskelijat valitaan suorittamaan sekä alempaa eli kandidaatin tutkintoa että ylempää korkeakoulututkintoa eli maisterin tutkintoa.

Päävalintojen hauissa on käytössä valtakunnallinen sähköinen hakujärjestelmä, Opintopolku. Yhteishakuun kuuluviin koulutuksiin haetaan netissä yhdellä lomakkeella ja tietoa opintoihin hakemisesta Itä-Suomen yliopiston Hae opiskelijaksi -sivustolta.

Haku maisteriohjelmiimme syksyllä 2019

Mikäli haluat laajentaa näkökulmaasi tai tähtäät kansainväliselle uralle, ovat maisteriohjelmamme sinua varten. Maisteriohjelmamme luennoidaan englanniksi ja kansainvälisessä oppimisympäristössä hankit itsellesi vuorovaikutustaitoja, joita tulevat työnantajasi arvostavat. Maisteriohjelmiimme voit hakea suoritettuasi alemman korkeakoulututkinnon. Kandidaatintutkinto soveltuvalta alalta ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta sekä sujuva englanninkielen taito ovat perusedellytykset hakeutua Wood Materials Science, Transatlantic Forestry, European Forestry sekä Forestry (CBU) koulutusohjelmiin. Seuraava haku maisteriohjelmiimme avautuu 1.11.2019.

Saa kysyä!

Opiskelupaikan valinta on suuri päätös elämässäsi. Ethän epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja metsätieteiden opinnoista tai tutkintotodistuksen avaamista työelämän ovista. Laita sähköpostia, niin Katri ja Timo vastaavat kysymyksiisi mielellään: metsa.osasto@uef.fi

Vanhat valintakoekysymykset

Alla on metsätieteiden osaston valintakoekysymyksiä ja mallivastauksia edellisiltä vuosilta.

2019 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2018 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2017 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2016 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2015 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2014 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2013 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset

2012 Valintakoekysymykset ja mallivastaukset