Voimaannuttava vuorovaikutus työyhteisössä 3 op

Viestintä ja vuorovaikutus ovat työyhteisön ydintoimintoja. Toimiva vuorovaikutus sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa tehostaa perustehtävän, prosessien ja työyhteisökulttuurin toteuttamista ja kehittämistä sekä voimaannuttaa yksilöä ja yhteisöä.

Voimaannuttava vuorovaikutus työyhteisössä -koulutuksen tavoitteena on

• oppia ymmärtämään kohtaamisen, kuuntelemisen ja arvostamisen merkitys vuorovaikutustilanteissa,
  • oppia tunnistamaan, millainen viestintä voimaannuttaa ja kuormittaa työyhteisöä sekä
  • oppia viestimään vuorovaikutustilanteissa, myös haastavissa vuorovaikutustilanteissa, ratkaisukeskeisesti ja voimaannuttavasti.

”Se, minkälaisen tunnejäljen edeltävät kohtaamiset ovat synnyttäneet, vaikuttaa siihen sävyyn, jolla kohtaamme toiset seuraavassa vuorovaikutustilanteessa. Jokaisessa kohtaamisessa sinulla on tilaisuus synnyttää merkitystä toiselle ihmiselle ja levittää ympärillesi myönteisiä tunteita ja hyvinvointia.” Merja Fischer

Kenelle?

Yritysten ja organisaatioiden asiantuntija- tai muissa tehtävissä työskentelevät henkilöt.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan monimuotoisena päiväkoulutuksena Joensuussa. Se sisältää verkkoluennon, itsenäisen ennakkotehtävän, koulutusiltapäivät torstaina 22.3.2018 ja 19.4.2018 klo 12.00–16.00 sekä niiden välissä toteutettavan itsenäisen välitehtävän.

Lisäksi koulutus sisältää opinto-oikeuden Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten työ- ja organisaatiopsykologian aineopintojen opintojaksoon Kohtaa ja kuuntele -viestijänä työyhteisössä, 3 op.

Kouluttajana toimii yliopisto-opettaja, FM Esteri Savolainen.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 285 €, josta verollinen osuus on 249 € (alv 24% 48,19 €) ja veroton osuus 36 € (avoimen yliopiston maksu).

Koulutuskokonaisuuden voi tilata yhden tai useamman työyhteisön tarpeisiin räätälöityinä tilauskoulutuksena. Koulutuksen laajuus, ajankohta ja hinta neuvotellaan tilaajakohtaisesti.

Lea Tuomainen
lea.tuomainen@uef.fi

Ilmoittautuminen 11.3.2018 mennessä.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.