Tutustu opiskelutaitowebinaarien mielenkiintoiseen syyslukukauden ohjelmaan

Syyskuussa pyörähtää käyntiin myös opiskelutaitowebinaarien lukukausi.

• To 12.9. Opintojen suunnittelu ja ajankäyttö. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee erittäin hyvin opiskelussa. Aiheesta alustaa KM Satu Vuoksenranta Helsingin yliopistosta.
  • Ke 18.9. Tieteellisten tekstien lukeminen. Miten tieteellinen teksti poikkeaa muista teksteistä? Miten tutkimustuloksia kannattaa lukea? Miten tieteellisten tekstien lukutaitoa voi kehittää? Alustajana FM Tuula Rantala Helsingin yliopistosta.
  • Ti 24.9. Verkko-opiskelun abc – miten verkossa opiskellaan? Mihin on hyvä kiinnittää huomiota kun opiskelu tapahtuu verkossa? Alustajana erikoissuunnittelija Minna Rokkila Karelia-ammattikorkeakoulusta
  • Ke 16.10. Tenttiin valmistautuminen ja tenttivastaustekniikka. Mieti etukäteen esimerkki omasta hyvästä tenttiin valmistautumistavasta, jonka voisit jakaa muille! Aiheesta alustaa yliopistonlehtori Tiina Tuijula Turun yliopistosta
  • Loka-marraskuu 2019: Miten oppimista arvioidaan? Mihin asioihin opettajat kiinnittävät arvioinnissa huomiota? Miten opiskelijan kannattaa huomioida erilaiset arviointimenetelmät opiskelussaan? Aiheesta alustavat yliopistonopettajat Annamaija Oksanen ja Erika Puro Jyväskylän yliopistosta.
  • To 7.11.Tieteellisen tekstin ja esseen kirjoittaminen. Mitä on huomioitava tieteellisen tekstin kirjoittamisessa? Miten tieteellinen teksti eroaa esim. kaunokirjallisuudesta? Millainen on kirjoittamisen prosessi? Aiheesta alustaa KM, opinto-ohjaaja Leila Saramäki, Itä-Suomen yliopistosta.
  • Ti 19.11.Englanninkielisen tekstin lukeminen – How to survive with English literature? Miten englanninkieliseen materiaaliin kannattaa perehtyä? Kerro padletissa minkä englanninkielisen kirjan lukeminen on Sinulle tällä hetkellä ajankohtaista? Kirjoista muutamia valitaan yhteiseen tarkasteluun. Teemasta alustaa University Teacher Bridget Palmer Turun yliopistosta.
  • Ti 10.12. Tiedonhaku – kun google ei riitä: Miten löydän korkeakouluopinnoissa tarvittavat tiedonlähteet? Aiheesta alustaa informaatikko Maarit Putous Itä-Suomen yliopistosta.

Webinaarit alkavat klo 17:30 ja kestävät noin tunnin. Lisätietoja ja kirjautumisohjeet, katso opiskelutaidot.fi.

Maistiaisia kevätlukukauden webinaarien teemoista:

• Tietoisuustaidot ja itsemyötätunto opiskelun edistäjänä/opiskelijan työkaluina
  • Läsnä verkossa – kuinka luon myönteistä vuorovaikutusta verkkokurssilla?
  • Miten tulla toimeen esiintymisjännityksen kanssa?
  • Opiskelun esteettömyys ja oppimisvaikeudet