10.-11.10.2019 ja 3.12.2019 - Terveysvaikutukset (2 op), Kuopio

Koulutuksen tavoitteena on, että tunnet eri sisäympäristötekijöiden aiheuttamat yleisimmät vaikutukset ihmisten terveyteen sekä terveyshaitan käsitteet eri säädösten nojalla. Ymmärrät terveyshaittatutkimusten merkityksen ja osaat toimia yhteistyössä viranomaisten ja terveydenhuollon asiantuntijoiden kanssa.

Kenelle?

Sisäilma-asiantuntijat, kuntotutkijat, korjaussuunnittelijat, terveydensuojeluviranomaiset, sisäilmaryhmien toimijat, työterveyshuollon asiantuntijat, isännöitsijät, kiinteistöjen omistajat ja käyttäjät, kiinteistövälittäjät, työyhteisöjen esimiehet, työsuojeluvaltuutetut, sisäilma-asioita käsittelevät asianajajat ja muut sisäilmaongelmien parissa työskentelevät.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutukseen voi osallistua paikan päällä Kuopiossa tai etäyhteydellä verkon välityksellä.

10.10.2019 klo 9-16
Epäpuhtauksien terveyshaitat ja sairaudet ja oireet, terveyshaitat eri säädösten valossa, eri tekijöiden aiheuttamat terveys‐ ja yhteisvaikutukset, Riskiarviointi, kyselyt sisäympäristötutkimuksissa, sisäympäristön vaikutus työn tuottavuuteen

Kouluttaja työlääketieteen dosentti ja työterveyshuollon erikoislääkäri Markku Seuri.

11.10.2019 klo 8:30-11
Kosteus- ja homevaurioista oireileva potilas, terveysvaikutusten yksilölliset erot ja ympäristöherkkyys, Käypä hoito -suositus 2016.
Kyselyt kouluissa, sisäilmastokyselyjen tulkinta yhdessä muiden tutkimustulosten kanssa.

Klo 12-13 Paneelikeskustelu Sisäympäristö & terveys.
Toteutetaan maksuttomana webinaarina, johon voin erikseen ilmoittautua tästä

Kouluttajana Markku Seuri ja muita asiantuntijoita

3.12.2019
Melun ja ilmansaasteiden ja helteen terveysvaikutukset. Syventävää tietoa mikrobien ja toksiinien terveysvaikutuksista ja yhteisvaikutuksista.

Kouluttajina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Itä-Suomen yliopiston alan asiantuntijoita.

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 950 € + alv 24%, verollinen myyntihinta 1178 €.

Koulutuksen hintaan sisältyy verkko-oppimisympäristö koulutusmateriaaleineen ja se toteutetaan osana Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutusta.

Suunnittelija
Tiina Pyrstöjärvi
tiina.pyrstojarvi@uef.fi

Lisätietoja

Lisätietoa Aducaten järjestämistä Rakennusterveysasiantuntija (RTA) ja sisäilma-asiantuntija (SISA) -koulutuksista www.aducate.fi/rakennusterveys.

Opintojaksoa voi hyödyntää myös myöhemmin osasuorituksena RTA tai SISA-koulutuksessa.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.