Suomi 1-4 Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukset

"Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten suomen kielen kurssilla opit suomen kieltä, työelämän taitoja, suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tietoja ja taitoja. Kielitasoja on neljä: Suomi 1 (A1), Suomi 2 (A2), Suomi 3 (B1.1) ja Suomi 4 (B1.1 tai enemmän)"

Koulutuksen sisällöt

• suomen kieli ja viestintä
  • työelämätaidot
  • suomalainen yhteiskunta ja kulttuuri
  • opiskelun ohjaus
  • työelämän ohjaus
  • valinnaiset opinnot

Kenelle?

Aducaten suomen kielen kurssit on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on kotoutumisaika. Kurssille voivat tulla myös ne maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat suomen kielen ja työelämätaitojen opintoja, että voivat päästä työhön tai koulutukseen. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma HOPS.

Kesto, laajuus ja rakenne

Järjestämme kotoutumiskoulutuksia vuosina 2015-2016. Opetus on Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston tiloissa. Kielikurssit alkavat neljä kertaa vuodessa: tammikuussa, huhtikuussa, elokuussa ja lokakuussa. Kurssin pituus on 50-100 päivää eli 10-20 opintoviikkoa/13-26 opintopistettä. Kurssilla on 2-6 viikkoa kielivalmennusta ja työharjoittelua työpaikalla.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutus on työvoimakoulutusta, joten se on osallistujalle maksuton.

• Suunnittelija Heli Kaarniemi
  • heli.kaarniemi @ uef.fi
  • +358 50 322 8644

Ilmoittautuminen

Koulutukseen haetaan Joensuun seudun TE-toimiston kautta. TE-toimisto osoittaa opiskelijalle sopivan kurssin.

Referenssit

Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate on maahanmuuttajien suomen kielen oppimisen, työelämävalmennuksen ja kansainvälistyvien työyhteisöjen kehittämisen asiantuntija. Olemme järjestäneet maahanmuuttajille kielikoulutuksia ja ammatillisia koulutuksia vuodesta 1992. Koulutuksissamme on opiskellut jo tuhansia maahanmuuttajia eri puolilta maailmaa. Meidät tunnetaan pätevistä, osaavista opettajista ja laadukkaasta ohjauksesta opiskelun ja työssäoppimisen aikana. Kehitämme kotoutumiskoulutuksia alueellisesti ja valtakunnallisesti.