Takaisin

Suomen kielen valmennuksen perusteet

Suomen kielen valmennus on ulkomaalaistaustaisen työntekijän kielitaidon kehittymistä tukeva valmennusmalli. Kielivalmennuksen tavoitteet räätälöidään yksilöllisesti valmennettavan työympäristöstä ja työtehtävistä riippuen. Valmennus toteutetaan työaikana valmennettavan työpaikalla. Suomen kielen valmennuksen tavoitteena on kehittää työtehtävissä ja työyhteisön erilaisissa vuorovaikutustilanteissa tarvittavaa kielitaitoa sekä ohjata työyhteisöä tukemaan maahanmuuttanutta työyhteisön jäsentä kielen omaksumisessa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu opettajille ja ohjaajille, joiden työ sisältää maahanmuuttajien ohjausta työelämään.

Hinta, osallistujamäärä

Pyydä tarjous. Koulutuksen enimmäisosallistujamäärä on 12 henkilöä. Koulutus toteutetaan tilaajan tiloissa.

Yhteystiedot

  • Suunnittelija, Sanna Soppela
  • sanna.soppela @ uef.fi
  • +358 50 5903 766

Ilmoittautuminen

Tilauskoulutus. Koulutus räätälöidään yhteistyössä tilaajan kanssa.

Lisätietoja

Suomen kielen valmentaja on suomen kielen opetuksen ammattilainen, joka tarjoaa yksilöllistä valmennusta kielen oppimiseen. Kielivalmentajan tehtävänä on tukea sekä maahanmuuttanutta työntekijää että hänen työnantajaansa ja koko työyhteisöä työhön liittyvissä viestintätilanteissa. Suomen kielen valmennuksen perusteet -koulutus antaa sinulle valmiudet toimia kielivalmentajana työpaikalla.

Koulutuksen laajuus on 1,5 opintopistettä. Koulutukseen kuuluu 28 tuntia lähiopetusta sekä 14 tuntia itsenäistä opiskelua, joka sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän ja siihen liittyvää havainnoimista autenttisessa työympäristössä.