Ratkaisukeskeisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutus 2019-2022 (60 op)

Koulutus järjestetään Itä-Suomen yliopiston ja Lyhytterapiainstituutin yhteistyönä.

Ratkaisukeskeisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutus on valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 mukaista psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavaa koulutusta. Koulutus antaa valmiudet toimia aikuisten yksilöpsykoterapeuttina ja valmiuksia ratkaisukeskeisen viitekehyksen käyttöön myös eri-ikäisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa parissa työskenneltäessä. Ratkaisukeskeinen psykoterapia on näyttöön perustuva psykoterapiamenetelmä ja sen sovellusalueita ovat muun muassa psykoterapia, mielenterveystyö, päihdetyö, kuntoutus, parisuhde- ja perhetyö sekä työyhteisöille ja -organisaatioille suunnatut sovellukset.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu soveltuvan terveydenhuollon- tai korkeakoulututkinnon ja työkokemuksen omaaville henkilöille; mm. psykologi, lääkäri, lääketieteen lisensiaatti, sairaanhoitaja (AMK), sosionomi (AMK), psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja tai muu soveltuva yhteiskunta- tai valtiotieteen korkeakoulututkinto, johon sisältyy, tai sen lisäksi on suoritettu vähintään 30 op soveltuvia psykologian opintoja. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kahden vuoden työkokemus mielenterveystyössä tai sitä vastaavissa tehtävissä.

Tutustu myös hakukelpoisuus:

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutusohjelman laajuus on 60 opintopistettä ja kesto neljä vuotta.

Koulutuksen sisältöalueet ovat:

• Teoria- ja kliiniset seminaarit 34 op

• Psykoterapeuttinen potilastyö 300 h ja siihen liittyvä työnohjaus 12 op

• Koulutuspsykoterapia 4 op

• Opinnäytetyö 10 op

Lisäksi opintoihin kuuluu kirjallisuutta, työnäyte ja itsenäistä työskentelyä.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 14 600 euroa (1 825 euroa/lukukausi), veroton palvelu.*

Hinta sisältää teoria- ja menetelmäopinnot, työnohjauksen sekä ryhmämuotoisen koulutuspsykoterapian 40 tuntia. Yksilömuotoisen koulutuspsykoterapian 40 tuntia kuluista opiskelijat vastaavat itse.

* Mikäli verosäädöksissä tai niiden tulkinnassa tapahtuu muutoksia koulutuksen toteutusaikana, hintaan lisätään arvonlisävero.

UEF/Aducate
Suunnittelija Annamari Lastunen
annamari.lastunen@uef.fi

Lyhytterapiainstituutti Oy
Toimitusjohtaja Maiju Ahola
maiju.ahola@lti.fi

Itä-Suomen yliopisto
Koulutuksen vastuuhenkilö professori Kirsi Honkalampi
kirsi.honkalampi@uef.fi

Haku koulutukseen on päättynyt ja opiskelijat on valittu.
Kiitos kaikille koulutuksesta kiinnostuneille.

Hae koulutukseen tästä

Ensimmäisessä vaiheessa opiskelijoiden hakukelpoisuuden kriteerien täyttyminen tarkistetaan yliopistolla. Valintojen toisessa vaiheessa hakukelpoisuuden täyttävät opiskelijat kutsutaan koulutusohjelmakohtaiseen soveltuvuuden arviointiin, joka pidetään Helsingissä pe 19.10.2018.

Aloitusseminaari järjestetään tammikuussa 2019 Helsingissä, mikäli opiskelupaikan vahvistaneita on riittävä määrä.

Koulutusohjelman prosessinominaisuudesta johtuen AHOT-menettely (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen) ei ole käytössä.

Koulutussihteeri Soile Virtanen
soile.virtanen@uef.fi

Psykoterapiakoulutukset etusivu

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.