Takaisin

Rakenne- ja tuotantotekniikka (3 op), Kuopio

Kaipaatko lisää tilaajaosaamista sisäilmaongelmien korjaushankkeisiin? Onko kuntotutkimusten laatu ja tulosten hyödyntämistä korjaushankkeissa riittävää? Miten korjausten onnistumisen seurantaa kannattaisi kehittää? Tämän opintojakson tavoitteena on, että tunnet eri aikakausien yleisimmät rakenneratkaisut, niihin liittyvät riskit ja vaihtoehtoiset korjaustavat. Lisäksi perehdyt sisäilmakorjausten erityistoimiin. Opintojakso on osa rakennusterveysasiantuntijakoulutusta, jossa verkostoidut myös alan osaajien kanssa..

Kenelle?

Sisäilma-asiantuntijat, kuntotutkijat, korjaussuunnittelijat, terveydensuojeluviranomaiset, sisäilmaryhmien toimijat, työterveyshuollon asiantuntijat, isännöitsijät, kiinteistöjen omistajat ja käyttäjät, kiinteistövälittäjät, työyhteisöjen esimiehet, työsuojeluvaltuutetut, sisäilma-asioita käsittelevät asianajajat ja muut sisäilmaongelmien parissa työskentelevät.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan Kuopiossa, mutta osa luennoista on mahdollista seurata etäyhteydellä ja tallenteina. Koulutukseen sisältyy myös harjoitustyö. Koulutus järjestetään seuraavan kerran vuonna 2020.

 

Koulutuksen keskeinen sisältö:

 • eri aikakausien rakenneratkaisut, tyypilliset ongelmat, vaurioitumismekanismit, pitkäaikaisen kosteuden vaikutukset, yleiset korjausratkaisut
 • eri rakenteiden tarkoitus ja toimivuuden ongelmat
 • riskirakenteet ja niiden korjausperiaatteet
 • vaihtoehtoisia korjaustoimenpiteitä: purku, kaiken korjaaminen, osakorjaaminen jne.
 • haitta-aineiden hallinta ilman rakenteiden korjausta: kapselointi, tiivistäminen, painesuhteiden hallinta, ilmanvaihdon ja ilmanpuhdistimien mahdollisuudet, desinfiointi, biosidit,
 • haitta-aineiden, kosteusvaurioiden purkutöiden ja siivoustöiden työsuojeluasiat
 • kosteus- ja homevaurioiden korjaustöiden erityistoimet
 • korjaustyön dokumentointi
 • työmaan kosteuden ja puhtauden hallinta
 • rakenteiden kuivaamisen perusteet
 • homesiivous ja laaduntarkkailun menetelmät

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 1500 € + alv 24%, verollinen myyntihinta 1860 €.

Koulutuksen hintaan sisältyy verkko-oppimisympäristö koulutusmateriaaleineen ja se toteutetaan osana Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutusta.

Yhteystiedot

Suunnittelija Kari Pasanen
kari.pasanen@uef.fi

050 528 4665

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä

 

Lisätietoja

Opintojaksoa voi hyödyntää myöhemmin osasuorituksena RTA tai SISA-koulutuksessa.

Lisätietoa Aducaten järjestämistä Rakennusterveysasiantuntija (RTA) ja sisäilma-asiantuntija (SISA) -koulutuksista www.aducate.fi/rakennusterveys.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.