Takaisin

Kuntotutkimusmenetelmät (4 op), Kuopio

Kaipaatko lisää tilaajaosaamista sisäilmaongelmien selvittämiseen ja korjaushankkeisiin? Mikä merkitys laadukkaalla kuntotutkimuksella on korjausten onnistumiseen? Kuntotutkimusmenetelmät -opintojakson tavoitteena on, että tunnet sisäympäristön fysikaalisten olosuhteiden mittausmenetelmät, kuntoarvion ja -tutkimuksen laadintaperiaatteet ja osaat tilata kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen sekä arvioida tulosten merkityksen rakenteiden toimivuuden kannalta. Koulutuksen jälkeen ymmärrät kuntotutkimuksen merkityksen sisäilmaongelmien selvitysprosessissa ja korjaussuunnittelun lähtötietoina. Opintojakso on osa rakennusterveysasiantuntijakoulutusta, jossa verkostoidut myös alan osaajien kanssa.

Kenelle?

Sisäilma-asiantuntijat, kuntotutkijat, korjaussuunnittelijat, terveydensuojeluviranomaiset, sisäilmaryhmien toimijat, työterveyshuollon asiantuntijat, isännöitsijät, kiinteistöjen omistajat ja käyttäjät, kiinteistövälittäjät, työyhteisöjen esimiehet, työsuojeluvaltuutetut, sisäilma-asioita käsittelevät asianajajat ja muut sisäilmaongelmien parissa työskentelevät.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan Kuopiossa, mutta osa luennoista on mahdollista seurata etäyhteydellä ja tallenteina. Koulutukseen sisältyy myös harjoituksia käytännön kohteissa ja ryhmätyönä tehtävä harjoitustyö.

 

Koulutuksen keskeinen sisältö:

  • eri aikakausien ja erityyppisten rakennusten riskirakenteet ja tutkimusmenetelmät
  • eri rakennusosien ongelmien aiheuttajat, rakennusfysikaalinen toiminta
  • kuntoarvion ja -tutkimuksen laadintaperiaatteet
  • kuntotutkimusmenetelmät (kosteusmittaukset, tiiveysmittaus, lämpökamerakuvaus, painesuhteet, merkkiainekoe)
  • kuntotutkimuksen ja mittausten tilaaminen
  • rakennuksen fysikaalisten olosuhteiden mittaus, analysointi ja raportointi
  • fysikaalisten tekijöiden tutkimusmenetelmien luotettavuus ja virhelähteet
  • mittaustulosten merkitys rakenteiden toimivuudelle
  • tuloilma- ja vuotoilmareittien tunnistaminen

 

Kouluttajina ja yhteistyötahoina toimivat kokeneet rakennusterveysasiantuntijat Jukka-Pekka Kärki ja Veli-Matti Pietarinen.

Koulutus järjestetään seuraavan kerran vuonna 2020.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 1600 € + alv 24%, verollinen myyntihinta 1984 €.

Koulutuksen hintaan sisältyy verkko-oppimisympäristö koulutusmateriaaleineen ja se toteutetaan osana Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutusta.

Yhteystiedot

Suunnittelija Kari Pasanen
kari.pasanen@uef.fi

050 528 4665

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä

 

Lisätietoja

Lisätietoa Aducaten järjestämistä Rakennusterveysasiantuntija (RTA) ja sisäilma-asiantuntija (SISA) -koulutuksista www.aducate.fi/rakennusterveys.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.