10.12.2019 Kielitaidon arviointi ja eurooppalainen kielisalkku

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opettajien valmiuksia arvioida oppilaiden kielitaitoa. Koulutuksessa käsitellään kielitaidon arviointia sekä kielten oppimisen, opettamisen ja arvioinnin yhteistä eurooppalaista viitekehystä. Lisäksi esitellään kielisalkkua esimerkkinä arviointityökalusta, jossa todentuu nykykäsitys kielitaidon arvioinnista.

Kouluttajina toimivat kasvatustieteen professori Ritva Kantelinen ja kielipedagogiikan yliopistonlehtori Lea Meriläinen Itä-Suomen yliopistosta.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kieltenopettajille, jotka työskentelevät perusasteella, lukiossa tai ammatillisessa peruskoulutuksessa.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Joensuussa tiistaina 10.12. klo 12.00-16.00.

Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutukset toteutetaan Opetushallituksen erityisavustuksella. Opetus ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia. Muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Suunnittelija Sonja Kortelainen
sonja.kortelainen@uef.fi

Sitovat ilmoittautumiset 3.12.2019 mennessä.

Ilmoittaudu e-lomakkeella

Koulutukseen otetaan enintään 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen vähimmäisosallistujamäärä on 5 opiskelijaa.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.