Ilmanvaihto ja ilmastointitekniikka (3 op), Kuopio

Koulutuksen tavoitteena on, että ymmärrät ilmanvaihdon merkityksen, tehtävän ja toimintaperiaatteet sekä niihin liittyvät tyypillisimmät ongelmat ja ennaltaehkäisyn. Opintojakso on osa rakennusterveys-
asiantuntijakoulutusta, jossa verkostoidut myös alan osaajien kanssa.

Kenelle?

Sisäilma-asiantuntijat, kuntotutkijat, korjaussuunnittelijat, terveydensuojeluviranomaiset, sisäilmaryhmien toimijat, työterveyshuollon asiantuntijat, isännöitsijät, kiinteistöjen omistajat ja käyttäjät, kiinteistövälittäjät, työyhteisöjen esimiehet, työsuojeluvaltuutetut, sisäilma-asioita käsittelevät asianajajat ja muut sisäilmaongelmien parissa työskentelevät.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan Kuopiossa, mutta osa luennoista on mahdollista seurata etäyhteydellä ja tallenteina. Koulutukseen sisältyy myös harjoituksia käytännön kohteissa. Koulutuksen ensimmäinen osuus järjestetään 23.8.2019 ja loput tammi-helmikuussa 2020.

Koulutuksen keskeinen sisältö:

• ilmanvaihdon tehtävät, ilmanvaihtojärjestelmät ja toimintaperiaatteet
  • rakennuksen käytöstä syntyvän kosteusrasituksen asettamat vaatimukset ilmanvaihdolle
  • ilmanvaihtoon liittyvät määräykset eri aikakausina
  • eri aikakausien ilmanvaihtojärjestelmien tyypilliset ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy
  • ilmavirtojen, ilmanvaihtuvuuden, painesuhteiden ja rakennuksen tiiveyden mittausmenetelmät
  • ilmastointijärjestelmän hygienian määrittämismenetelmät ja puhdistamisen vaikutukset
  • rakennuksen muun talotekniikan toimintaperiaatteet ja vaurioitumisen riskikohdat
  • ilmanvaihtojärjestelmien käyttö, ylläpito ja huolto
  • tuloilma- ja vuotoilmareitit, painesuhteiden merkitys
  • ilmanvaihtojärjestelmän, sään, rakennuksen ja rakenteiden yhteistoiminta

Pääkouluttajana toimii ilmanvaihdon asiantuntija TkT, RTA Timo Keskikuru.

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 1100 € + alv 24%, verollinen myyntihinta 1364 €.

Koulutuksen hintaan sisältyy verkko-oppimisympäristö koulutusmateriaaleineen ja se toteutetaan osana Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutusta.

Suunnittelija

Tiina Pyrstöjärvi
tiina.pyrstojarvi@uef.fi

Lisätietoja

Opintojaksoa voi hyödyntää  myöhemmin osasuorituksena RTA tai SISA-koulutuksessa.

Lisätietoa Aducaten järjestämistä Rakennusterveysasiantuntija (RTA) ja sisäilma-asiantuntija (SISA) -koulutuksista www.aducate.fi/rakennusterveys

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.