Takaisin

Iäkkäiden kivunhoito -verkkokurssi (3 op)

Tarvitsetko työssäsi tietoa, miten ikä vaikuttaa kivun hoitoon? Minkä tyyppiset kivut ovat tyypillisiä vanhuksilla? Mitkä ovat iäkkäillä kivunhoitoon sopivia lääkkeitä, mitä tulisi välttää? Mitä tulisi huomioida dementiapotilaan kivunhoidossa? Miten syöpäkipua hoidetaan? Mikä sopii kipulääkkeeksi sydänpotilaalle? Kuinka hoitaa iäkkään kipua kokonaisvaltaisesti?

Verkkokoulutuksessa perehdytään iäkkäiden potilaiden kivun hoitoon. Koulutuksen suoritettuasi ymmärrät, mihin asioihin iäkkäiden kivun hoidossa
tulee erityisesti kiinnittää huomiota ja miten eri sairaudet vaikuttavat kivun tuntemiseen ja sen hoitoon.

Koulutuksen jälkeen osaat
• kuvata miten kipuaistimus syntyy ja erottaa eri kiputyypit toistaan
• nimetä iäkkäiden kivun hoidon erityispiirteitä
• tunnistaa iäkkäälle sopimattomat kipulääkkeet ja perustella miksi niitä ei voi käyttää
• soveltaa oppia siitä kuinka iäkkään kipua hoidetaan ja lääkitään käytäntöön työhösi

Kenelle?

Koulutus sopii erilaisissa tehtävissä toimiville terveydenhuoltoalan ammattilaisille esim. sairaanhoitajille, farmaseuteille ja proviisoreille, terveydenhoitajille ja lähihoitajille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Non-stoppina, aloitus maanantaisin ja tunnukset ovat voimassa kolme kuukautta (3 kk). Heinäkuussa koulutukseen ei voi ilmoittautua. Verkkokurssi koostuu oppimistehtävistä ja niitä tukevasta materiaalista sekä videotallenteista. Sen laajuus on 3 opintopistettä (op), yksi op vastaa 27 tunnin työtä. Opintojen ohjauksesta vastaa verkkotutor, joka auttaa opinnoissa ja antaa henkilökohtaista palautetta oppimisprosessin aikana.

 

Hinta, osallistujamäärä

Hinta 350 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 434 €.

Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen sekä todistuksen.

Yhteystiedot

Suunnittelija
Riitta Sutinen, FaT
riitta.sutinen@uef.fi
050 341 8524

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.