23.1.2020 - Alzheimerin tauti ja muut neurologiset sairaudet, Jyväskylä

Voit osallistua joko koulutuspäivään tai 2 op:n moduuliin.

Miten Alzheimerin taudin ja vaskulaaridementian lääkehoidot eroavat toisistaan? Miten käytösoireiden lääkehoito eroaa eri dementoivissa taudeissa?

Koulutuspäivässä käydään läpi dementialääkkeiden farmakologiaa ja perehdytään Alzheimerin tautiin sekä muihin dementoiviin sairauksiin lääkehoidon näkökulmasta. Lisäksi perehdytään, miten muistisairauksiin liittyvien käytösoireita on mahdollista hoitaa rationaalisesti.

Kenelle?

Koulutus on suunniteltu farmaseuteille ja proviisoreille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Paikka tarkentuu myöhemmin.

Ohjelma:

9.15 Alzheimerin tauti sairautena

10.15 Jaloittelutauko

10.30 Muut dementoivat sairaudet

11.30 Ruokatauko

12.30 Dementialääkkeet; Lääkityksen aloitus, seuranta ja lopetus

13.30 Kahvitauko

14.00 Käytösoireiden hoitoon käytettyjen lääkeaineiden kliininen farmakologia – hyötyä vai ei?

15.00 Potilastapauksia

- lääkehoidon aloitus

- lääkityksen lisääminen

- lääkehoidon lopetus

16.00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttajana dosentti, LT, neurologian erikoislääkäri, Juha Puustinen, Satasairaala

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuspäivän hinta on 290 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 359,60 €.
Iltapäiväkahvit tarjotaan kaikille päivään osallistuville.

Moduulin hinta on 490 € + alv 24 % = 607,60 €. Hinta sisältää moduuliin liittyvät tarkistukset, opintojen ohjauksen, oppimisympäristön, opintosuoritusten rekisteröinnin ja rekisterin ylläpidon sekä todistuksen Itä-Suomen yliopistosta. Opiskelija vastaa itse opintoihin liittyvistä vapaaehtoisista materiaalihankinnoista, matkoista ja majoituksesta.

Jokainen moduuli laskutetaan erikseen yhdessä erässä ilmoittautumisen jälkeen.

Suunnittelija Jonna-Carita Kanninen
jonna-carita.kanninen@uef.fi

Ilmoittaudu koulutuspäivään 9.1.2020 mennessä

Moduuli aukeaa 1.1.2020

Ilmoittaudu moduuliin tästä

Koulutussihteeri Anne Pennanen
annemaarit.pennanen@uef.fi

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.