Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Piirroskuva, jossa erilaisia dokumentteja kuvaavia symboleita ja niitä yhdistäviä viivoja.

Valjasta tekoäly käyttöön - Iris.Ai-työpaja

• Kirjaston tapahtuma
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
Add to calendar:

Tuntuuko tieteellisen tiedon hakeminen vaikealta ja loputtoman pitkältä urakalta? Tule mukaan kirjaston ja Iris.ain järjestämään online-työpajaan tutustumaan Iris.ain käyttöön seuloaksesi tietoa nopeammin ja tehokkaammin.

Kevään ensimmäinen työpaja torstaina 25.2. klo 11-13 opastaa vasta-alkajia Iris.ai-työkalujen käyttöön.

Tervetuloa mukaan! Työpaja on  maksuton ja järjestetään englanniksi.

Mikäli et pääse paikalle, ilmoittaudu kuitenkin mukaan. Ilmoittautumislinkki yllä. Työpaja tallennetaan ja saat tallenteen myöhemmin sähköpostiisi.

Iris.AI on tekoälyyn pohjautuva työkalu Open Access -tutkimuksen kartoittamiseen. Se tarjoaa uudenlaisen tavan tieteellisen tiedon löytämiseen. Voit kokeilla tiedonhakua esim. hyvän artikkelin DOI-linkillä tai tiivistelmätekstillä, voit myös itse määritellä tutkimusongelman 300-500 sanalla. Iris.AI auttaa jäsentämään tietoa tutkimusongelman ympärillä ja rakentaa tutkimuskartan yli 100 miljoonan tutkimusartikkelin joukosta. Artikkelit jäsentyvät aihealueittain. Aiheen tarkennusta jatketaan Premium-versiossa.

Iris.ai koostuu kahdesta työkalusta: Exploration-työkalu etsii tieteellistä tietoa ja patentteja ja Focus-työkalu organisoi löydettyjä artikkeleita ja luo tarkkoja lukulistoja. Tekoälyyn pohjautuva työkalu hyödyntää tiedonhaussa avoimia tutkimusartikkeleita sisältävää Core-tietokantaa, PatentsView-patenttitietokantaa sekä PubMed-tietokannan sisältöä.

Perusversio on avoin kaikille, laajempi Premium-versio käytettävissä @uef.fi, @student.uef.fi tai @kuh.fi-tunnuksilla. Löydät Iris.ain UEF-Primosta.

Kevään toinen työpaja järjestetään 3.3. klo 11-13 ja on suunnattu työkalua jo käyttäneille.

Iris.ai-työkalujen käyttöön voi tutustua myös kuukausittain järjestettävissä avoimissa työpajoissa ja Iris.ai Q&A monthly session -tapahtumissa.