Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

valmentava-esimies2

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Valmentava esimies 30.8.2021 - 24.2.2022

Tutkimusten mukaan valmentava esimies on henkilöstön näkökulmasta ihanteellinen ja se myös on liitetty tuottavuuteen ja hyvinvointiin.
smart for good
 • Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
 • Ratkaisupuhetta
Päivämäärä:
30.8.2021 - 24.2.2022
Ilmoittautumisaika:
23.2.2021 - 20.8.2021
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
2356 €

Tutkittaessa millainen esimies on henkilöstön näkökulmasta ihanteellinen, on vastaukseksi saatu kuvaus valmentajasta, joka kannustaa ja tukee sekä yksilöä että yhteisöä. Valmentavan johtajuuden on todettu vaikuttavan myönteisesti sekä organisaation tuottavuuteen että sen jäsenten kokemaan työhyvinvointiin. (Lähde: UniVaasa) Tahdotko rakentaa johtamis- ja esimiestyön kulttuuria valmentavaan suuntaan? Jos vastasit kyllä, niin tervetuloa koulutukseen.

Koulutus sisältää 8 jaksoa (½pv per jakso), henkilökohtaisen LJI-testin ja henkilökohtaista valmennusta (3 kertaa per osallistuja). Näin oppimisesta muodostuu prosessi. Oppimisen tukena on myös e-oppimisympäristö. Koulutuksen laajuus on 10 opintopistettä.

Koulutusjaksoja ennen tutustut ratkaisukeskeisyyteen ja valmentavaan työotteeseen, koulutusjaksolla harjoittelet ratkaisukeskeisen valmentamisen menetelmiä ja jaksojen välillä kokeilet erilaisia valmennuskeskusteluja käytännössä. Saat myös palautetta oppimisestasi. Tässä koulutuksessa saat tietoa ja erityisesti taitoja ja menetelmiä valmentavaan esimiestyöhön. Jokaisella jaksolla esittelemme vähintään yhden valmentamisen menetelmän, jota pääse soveltamaan käytäntöön.

Koulutus toteutetaan pääasiassa etäyhteyksin. Korona-tilanteen salliessa ensimmäinen jakso pidetään lähiopetuksena, minkä tarkoituksena on tukea ryhmäytymistä. Muut jaksot pidetään etäopetuksena tietoturvallisilla sovelluksilla. Etäopetukseen tarvitset internet-yhteyden, tietokoneen ja kuulokkeet. Olemme korona-aikana kehittäneet etäopetusta ja osallistujilta olemme saaneet kannustavaa palautetta.

Koulutusjaksojen keskeisiä sisältöjä ovat tilannejohtaminen, valmentavan työotteen tunnuspiirteet ja tavoitteellinen valmennuskeskustelu, ongelmalähtöinen valmennuskeskustelu, motivaation johtaminen valmennuskeskustelussa, uudistumisen johtaminen valmennuskeskustelun keinoin, vahvuudet ja valmentaminen, tunteiden johtaminen osana valmentavaa johtamista.

Koulutusjakson lisäksi osallistuja saa LJI Leadership Judgement Indicator -testin ja kolme henkilökohtaista valmennustapaamista (30min, 45min, 45min). LJI-testi antaa tietoa päätöksentekotavoista, ja siten testi toimii hyvänä pohjana omakohtaiselle valmennukselle.

Koulutuksen aikataulu:

 1. Tilanteen mukainen johtaminen – tilannejohtamisen ABC, 31.8.2021 klo 8.30 – 12.00
 2. Valmentava työote, 21.9.2021 klo 8.30 – 12.00
 3. Ongelmat ja valmentaminen, 14.10.2021 klo 8.30 – 12.00
 4. Motivaation johtaminen valmentamisen keinoin, 18.11.2021 klo 8.30 – 12.00
 5. Uudistumisen johtaminen valmentamisen keinoin, 16.12.2021 klo 8.30 – 12.00
 6. Ratkaisukeskeisen esimiestyön menetelmät, 11.1.2022 klo 8.30 – 12.00
 7. Vahvuuksien johtaminen, 3.2.2022 klo 8.30 – 12.00
 8. Tunteiden johtaminen, 24.2.2022 klo 8.30 – 12.00
 9. LJI-testi ja oma valmennus 3 kertaa
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutuksessa opit hyödyntämään valmentavan työotteen menetelmiä erilaisissa johtamisen ja esimiestyön tilanteissa. Opit valmentamisen keinoin

 • valmentamaan tavoitteeseen
 • oivalluttamaan kuinka ongelma ratkaistaan
 • vahvistamaan ratkaisupuhetta ongelmapuheen sijaan
 • luomaan edellytyksiä motivaatiolle ja vaikuttamaan motivaatioon
 • vahvistamaan kasvunasennetta
 • tunnistamaan vahvuuksia
 • vahvistamaan ajattelua avaavia tunteita
 • kohtaamaan negatiivisia tunteita

Näitä taitoja opit soveltamaan erilaisissa johtamisen ja esimiestyöntilanteissa. Saat käyttöösi erilaisia valmennusrunkoja ja kysymysmalleja. Harjoittelet valmentamista koulutusjaksoilla ja myös niiden välissä. Saat myös palautetta toiminnastasi, mikä tukee johtajana ja esimiehenä kehittymistä.

10 op

Tiiminvetäjät, projektipäälliköt, esihenkilöt, johtajat.

2021

1900 € + ALV 24% (456 €), verollinen myyntihinta 2356 €.

Verollinen koulutuspalvelu, AVL 39 §.

Peruutusehdot ovat koulutuskohtaisia.

Pääsääntöisesti, ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 kalenteripäivää ennen koulutuksen alkamispäivää. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, laskutetaan asiakkaalta 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei ole peruttu ja/tai osallistuja ei saavu koulutukseen, veloitetaan asiakkaalta koulutuksen hinta täysimääräisesti (maksuttomissa koulutuksissa 100 euron käsittelymaksu). Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset ja pitkäkestoisten koulutusten koulutuskohtaiset perumisehdot. Ilmoittautuneen asiakkaan tilalle voi samasta yrityksestä tai organisaatiosta osallistua toinen henkilö, ellei esim. koulutukseen ole erillistä valintaa/pääsykoetta tai ellei vaihtamiselle ole muuta estettä. Osallistumisen vaihtamisesta ei peritä erillistä korvausta. Vaihdoksesta tulee ilmoittaa etukäteen tai viimeistään koulutuksen alkaessa.

Tarkista koulutuskohtaiset peruutusehdot koulutuksen sivulta tai ilmoittautumis/hakulomakkeelta.

Kouluttaja

Profiilikuva: Arttu Puhakka

Puhakka, Arttu

Suunnittelija

Profiilikuva: Pauli Kallio

Kallio, Pauli

Suunnittelija

Suunnittelija

Profiilikuva: Arttu Puhakka

Puhakka, Arttu

Suunnittelija

Koulutussihteeri

Profiilikuva: Katja Peltoniemi

Peltoniemi, Katja

Projektisihteeri