Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

vaka

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Vahvuuksien Vaka - Varhaiskasvatuksen johtamisen yliopistollinen koulutuskokonaisuus 15 op

Opetushallituksen rahoittama koulutus kehittää varhaiskasvatuksen johtotehtävissä työskentelevien pedagogista johtajuutta sekä vahvuuksien ja oppivien yhteisöjen johtamista​.
smart for good
  • Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
  • Kasvatus ja opetusala
Päivämäärä:
18.8.2021 - 2.11.2022
Ilmoittautumisaika:
1.4.2021 - 15.5.2021
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:
-

Tämän koulutuksen tavoitteena on tarjota varhaiskasvatuksen johtajille, apulaisjohtajille ja johtotiimeille yhtäläiset mahdollisuudet kehittää osaamistaan pedagogisessa johtajuudessa, vahvuuksien johtamisessa ja oppivien yhteisöjen kehittämisessä​. Koulutuksella pyritään vahvistamaan johtamisosaamista ja prosessien kehittämistä sekä edistämään johtajuusosaamista vertaistuen ja verkostojen avulla.

VahVa 1-2 -koulutushanke järjestetään Jyväskylän yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Lapin yliopiston ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yhteistyönä vuosina 2021-2023. Hankkeen koordinoinnista vastaa Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutti ja rahoittajana on Opetushallitus.

Koulutusosiot ja aikataulut Vahva 1 (elokuu 2021-marraskuu 2022):

1. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pedagogiikan johtaminen (5 op)

1.1. Pedagoginen johtajuus (3 op), 18.-19.8. ja 23.-24.9.2021

1.2. Valinnaiset osiot:
a. Inklusiivisen varhaiskasvatuksen johtaminen (2 op) TAI
b. Toimintaympäristöjen ja digitalisaation johtaminen (2 op)

2. Varhaiskasvatuksen johtaminen kompleksisessa ympäristössä (5 op)

2.1. Kompleksinen ympäristö (3 op), 9.-10.11.2021 ja 20.-21.1.2022

2.2. Valinnaiset osiot:
a. Kokeilukulttuurin kehittäminen johtamisessa (2 op) TAI
b. Varhaiskasvatuksen hallinto, palveluohjaus ja pedagoginen tiedolla johtaminen (2 op)

3. Henkilöstön vahvuuksien ja oppivan yhteisön johtaminen (5 op)

3.1. Vahvuuksien johtaminen (3 op), 3.4. ja 5.5.2022

3.2. Valinnaiset osiot:
a. Hyvän työvoinnin kehittäminen (2 op) TAI
b. Moninaisten tiimien ja verkostojen johtaminen (2 op) TAI
c. Taideperustaiset menetelmät johtamisessa (2 op)

Vahva 1 -koulutuksen päätöspäivä ja seminaari 1.-2.11.2022.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

15 op

OPH:n varhaiskasvatuksen johtamisen täydennyskoulutusohjelman rahoitus on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskentelevän henkilöstön johtamisosaamisen kehittämiseen. VahVa-koulutuksen kohderyhmää ovat varhaiskasvatuksen johtajat, apulaisjohtajat ja varhaiskasvatuksen johtotiimit eri puolella Suomea.

Ryhmäkoko 20 henkilöä.

Koulutus on osallistujille maksuton.

Koko hankkeen toteutuksesta:

• Merja Hautakangas, hankevastaava, yliopistonopettaja, 040 688 8092, merja.j.hautakangas(at)jyu.fi
  • Sanna Koivisto, koulutussuunnittelija, 040 682 4185, sanna.k.koivisto(at)jyu.fi
  • Anu Sopanen, koulutuspäällikkö, 050 361 0984, anu.m. sopanen(at)jyu.fi

Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutti (hankkeen koordinointi)

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Lapin yliopisto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisensa koulutuksen alkamisen jälkeen peruvalta peritään 100 €:n perumismaksu.

Suunnittelija

Profiilikuva: Pauli Kallio