Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Ennakoi, Syvennä, Täydennä

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Työyhteisösovittelun täydennyskoulutus

Työyhteisösovittelu on kokemustietoon ja tutkimukseen perustuva menetelmä, jolla voidaan puuttua työpaikoilla esiintyviin ristiriitoihin, lisätä vuorovaikutustaitoja ja palauttaa työrauha työyhteisöön. Koulutuksessa perehdytään työyhteisösovittelun perusteisiin ja sovelluksiin, sovitteluprosessiin sekä menetelmän käyttöön yksilö- ja organisaatiokohtaisten ratkaisujen edistäjänä.
smart for good
  • Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
  • Ratkaisupuhetta
  • Juridiikka
  • Lääkeala
  • LTA
  • KLA
  • Kasvatus ja opetusala
Alkaa:
18.5.2022
Laajuus:
10 op
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia, Sosiaali- ja terveysala, Liiketalous ja kansainvälisyys, Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Juridiikka ja yhteiskunta, Teknologia ja digitalisaatio
Toteutusmuoto:
Monimuoto
Hinta:
-

3.1.2022 - 15.5.2022

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutus muodostuu kahdesta osasta, josta 5 op käsittelee työyhteisösovittelun teoreettista perustaa ja restoratiivista ajattelua sovittelutoiminnan käytännön kautta. Toinen 5 op opiskellaan avoimen yliopiston työ- ja organsiaatiopsykologian sisältöjä, jotka tukevat sovittelutoimintaa työpaikoilla. Sisällöllisten opintojen lisäksi koulutukseen kuuluu sovittelun käytännön harjoituksia, joita ohjaavat kokeneet työyhteisösovittelijat.

Orientaatiopäivä on 18.5.2022. Päivässä avataan työyhteisösovittelun viitekehystä ja perustaa. Opiskelijoilla on käytössä Moodle -verkko-oppimisympäristö, missä tehtäviä ja ohjausta orientaatiopäivän pohjalta. Syyskaudella 2022 syvennetään tietoa työyhteisön konfliketista ja sovittelusta. Näitä tietoja käsitellään opiskelijoiden pienryhmissä. Koulutus toteutaan monimuoto-opetuksena, missä on sekä lähiopetuspäiviä että työskentelyä verkkoalustalla.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien ymmärrystä työyhteisösovittelun perusajatuksesta ja siitä, miten sitä voidaan työyhteisöissä soveltaa konfliktien ratkaisuun ja niitä ennakoiden. Koulutukseen osallistuva perehtyy sovittelun perusajatteluun, sovitteluprosessin toteuttamiseen ja sen soveltamiseen.

Koulutus soveltuu johto- ja esimiestehtävissä toimiville, työelämän kehittäjille, HRD-asiantuntijoille, työterveyshuollon henkilöstölle, työsuojeluvaltuutetuille, luottamusmiehille, henkilöstökonsulteille sekä muille asiantuntijoille, jotka tarvitsevat tietoa ja välineitä työelämän ristiriitatilanteiden kohtaamiseen ja rakentavaan käsittelyyn.

Koulutus alkaa 18.5.2022 ja päättyy keväällä 2023. Koulutus järjestetään Kuopiossa. Harjoitusohjaukset pidetään opiskelijoiden kanssa sovitussa paikassa.

Syksyn lähiopetus pidetään 18.8.22 ja 12.10.22 (molemmat 1- päiväisiä).

  • 5 op työyhteisösovittelun käytäntö 2300 € + alv 24 %, verollinen hinta 2852,00 €
  • 5 op avoimen yliopiston jaksot 12 €/op, 60 €, alv 0. Koulutuksen hinta yhteensä 2912 €”.

ilmoittautuminen avataan tammikuussa 2022.  Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, jätäthän yhteystietosi koulutuksen suunnittelijalle.

Koulutus käynnistyy 18.5. ja mukaan voi vielä ilmoittautua.

Perumisehdot ovat koulutuskohtaisia, yleiset perumisehdot löytyvät Jatkuvan oppimisen keskuksen sivuilta https://www.uef.fi/fi/taydennyskoulutus.