Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Ennakoi, Syvennä, Täydennä

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Työyhteisösovittelun täydennyskoulutus

Työyhteisösovittelu on kokemustietoon ja tutkimukseen perustuva menetelmä, jolla voidaan puuttua työpaikoilla esiintyviin ristiriitoihin, lisätä vuorovaikutustaitoja ja palauttaa työrauha työyhteisöön. Koulutuksessa perehdytään työyhteisösovittelun perusteisiin ja sovelluksiin, sovitteluprosessiin sekä menetelmän käyttöön yksilö- ja organisaatiokohtaisten ratkaisujen edistäjänä.
smart for good
  • Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
  • Ratkaisupuhetta
  • Juridiikka
  • Lääkeala
  • LTA
  • KLA
  • Kasvatus ja opetusala
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia, Sosiaali- ja terveysala, Liiketalous ja kansainvälisyys, Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Juridiikka ja yhteiskunta, Teknologia ja digitalisaatio
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:
-

ENNAKKOTIETOA

Koulutus muodostuu kahdesta osasta, josta 5 op käsittelee työyhteisösovittelun teoreettista perustaa ja restoratiivista ajattelua sovittelutoiminnan käytännön kautta. Toinen 5 op opiskellaan avoimen yliopiston työ- ja organsiaatiopsykologian sisältöjä, jotka tukevat sovittelutoimintaa työpaikoilla. Sisällöllisten opintojen lisäksi koulutukseen kuuluu sovittelun käytännön harjoituksia, joita ohjaavat kokeneet työyhteisösovittelijat.

Orientaatiopäivä loppukeväällä 2022, missä avataan työyhteisösovittelun viitekehystä ja perustaa. Opiskelijoilla on käytössää Moodle -verkko-oppimisympäristö, missä tehtäviä ja ohjausta orientaatiopäivän pohjalta. Syyskaudella 2022 syvennetään tietoa työyhteisön konfliketista ja sovittelusta. Näitä tietoja käsitellään opiskelijoiden pienryhmissä. Koulutus toteutaan monimuoto-opetuksena, missä on sekä lähiopetuspäiviä että työskentelyä verkkoalustalla.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien ymmärrystä työyhteisösovittelun perusajatuksesta ja siitä, miten sitä voidaan työyhteisöissä soveltaa konfliktien ratkaisuun ja niitä ennakoiden. Koulutukseen osallistuva perehtyy sovittelun perusajatteluun, sovitteluprosessin toteuttamiseen ja sen soveltamiseen.

10 op

Koulutus soveltuu johto- ja esimiestehtävissä toimiville, työelämän kehittäjille, HRD-asiantuntijoille, työterveyshuollon henkilöstölle, työsuojeluvaltuutetuille, luottamusmiehille, henkilöstökonsulteille sekä muille asiantuntijoille, jotka tarvitsevat tietoa ja välineitä työelämän ristiriitatilanteiden kohtaamiseen ja rakentavaan käsittelyyn.

Koulutus alkaa keväällä 2022 ja päättyy keväällä 2023.

hintatieto tarkentuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Perumisehdot ovat koulutuskohtaisia, yleiset perumisehdot löytyvät Jatkuvan oppimisen keskuksen sivuilta https://www.uef.fi/fi/taydennyskoulutus.

Suunnittelija

Profiilikuva: Seija Okulov

Okulov, Seija

Suunnittelija

Koulutussihteeri

Profiilikuva: Sanna Nissinen

Nissinen, Sanna

Koulutussihteeri