Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Keskustelua tomiston käytävällä ja kokoustilassa.

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Työntekijän koronarokotukset – juridinen näkökulma

Tietopaketti koronarokotteeseen liittyvistä työoikeudellisista kysymyksistä: miten työntekijän rokotussuojaa voi selvittää ja mihin tieto voi johtaa?
smart for good
  • Juridiikka
Päivämäärä:
28.9.2021 -
Ilmoittautumisaika:
15.8.2021 - 19.9.2021
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
136,4 € (alv 24%)

Ytimekkäällä verkkoluennolla työoikeuden asiantuntija, dosentti, OTT Jaana Paanetoja käsittelee niitä reunaehtoja, joiden perusteella työpaikoilla voidaan pohtia erilaisia menettelytapoja työntekijöiden koronarokotteeseen tai rokottamattomuuteen liittyen.  Miten työnantaja voi selvittää työntekijän rokotussuojaa rekrytointivaiheessa ja palvelussuhteen aikana, ja mihin tieto voi johtaa?

Voiko työnantaja edellyttää etätyötä, jos rokotus puuttuu? Entä, miten työtehtäviä voidaan muuttaa työturvallisuuden turvaamiseksi, jos työntekijällä ei ole rokotussuojaa? Ovatko kaikki työpaikat samassa asemassa?

  • Rokotuksia koskevat tiedot rekrytoinnissa ja tietojen pyytäminen palvelussuhteen aikana
  • Käsittelyn edellytykset; onko kysymys terveydentilatiedosta?
  • Työntekijän oma-aloitteinen kertominen; mitä työnantajan tulee ottaa huomioon?
  • Rokotettu vai rokottamaton: mitä saa kertoa työyhteisössä, entä asiakkaille?
  • Tietojen käyttö: työjärjestelyt, vaikutus työnteonpaikkaan ja työtehtäviin
  • Työturvallisuuden turvaamisen keinot käytännössä
  • Innovatiivisia ratkaisuja?

 

Sisällöt liittyvät pääosin työsuhteeseen mutta soveltuvat osittain myös virkasuhteeseen.

 

Jaana Paanetojan toinen ajankohtainen luento:
Juridinen näkökulma hybridityön haasteisiin 21.9.

Lue lisää ja ilmoittaudu edullisemmin molempiin tästä

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää asian monitahoisuuden ja haastavuuden sekä saa ”reunaehdot”, joiden perusteella työpaikoilla voidaan pohtia menettelytapoja.

1,5 tuntia

Henkilöstöasioista vastaavat, hr-ammattilaiset, esihenkilöt, henkilöstön edustajat, lakimiehet ja muut asiasta kiinnostuneet.

ti 28.9. klo 13.00–14.30 verkkoluento

110,00 € + alv. 24 % 26,40 €, verollinen hinta yhteensä 136,40 €.

Mikäli osallistut myös Juridinen näkökulma hybridityön haasteisiin 21.9. –koulutukseen, hinta molempiin koulutuksiin osallistuvalle yhteensä 200,00 € + alv. 24 % 48,00 €, verollinen hinta yhteensä 248,00 €.

Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 kalenteripäivää ennen koulutuksen alkamispäivää. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, laskutetaan asiakkaalta 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei ole peruttu ja/tai osallistuja ei saavu koulutukseen, veloitetaan asiakkaalta koulutuksen hinta täysimääräisesti (maksuttomassa koulutuksessa 100 euron käsittelymaksu). Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset ja pitkäkestoisten koulutusten koulutuskohtaiset perumisehdot.

Ilmoittautuneen asiakkaan tilalle voi samasta yrityksestä tai organisaatiosta osallistua toinen henkilö, ellei esim. koulutukseen ole erillistä valintaa/pääsykoetta tai ellei vaihtamiselle ole muuta estettä. Osallistumisen vaihtamisesta ei peritä erillistä korvausta. Vaihdoksesta tulee ilmoittaa etukäteen tai viimeistään koulutuksen alkaessa.

Yliopisto vastaa koulutuksen toteuttamisesta sovitun aikataulun, sisällön, opetukseen liittyvien tilojen, verkko-oppimisympäristön ja koulutuksen laadun osalta. Koulutukseen sovelletaan soveltuvien osin Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 33, 45 ja 47 §:ä. Koulutuksessa noudatetaan opetuksen eettisiä ohjeita: https://kamu.uef.fi/student-book/opetuksen-ja-opiskelun-eettiset-ohjeet/. Opiskelija vastaa osallistumisensa vahvistamisesta ja osallistumisestaan koulutuksen seminaareihin ja muihin koulutussuunnitelman vaatimiin tapaamisiin. Lisäksi opiskelija huolehtii tehtävien suorittamisesta määräpäivään mennessä.
Koulutuksen kieli on suomi.

Kouluttaja

Työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, OTT Jaana Paanetoja