Hyppää pääsisältöön

Tyttö hevosen kanssa.

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Toimintakykyä tukevan hevosavusteisen työn koulutus 10 op + 15 op

Jatkuvan oppimisen keskus järjestää yhteistyössä koulutus ja kuntoutuskeskus Metkun kanssa yliopistollisen koulutuskokonaisuuden ajalla maaliskuu 2021 – alkuvuosi 2022.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
Päivämäärä:
- 1.12.2021
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:

SISÄLTÖ JA AIKATAULU

Osa 1: TOIMINTAKYKYÄ TUKEVAN HEVOSAVUSTEISEN TYÖN PERUSTEET  15 op

1 Hevosavusteinen työ Suomessa 25.-26.3.2021 (toteutetaan verkossa) 1 op

2  Ratkaisukeskeisyys ja ratkaisukeskeinen ajattelu 3 op (6.-7.5.2021, Turku). Lähiopetus toteutetaan Turussa koulutus- ja kuntoutuskeskus Metkussa.

3 Toiminnan eettisyys 4 op (10.-11.6.2021) Lähiopetus toteutetaan Jyväskylän seudulla

4 Mielenterveyden ongelmien kirjo 4 op (19.-20.8.2021). Lähiopetus toteutetaan alustavan tiedon mukaan Ylöjärvellä

*kaikkiin jaksoihin liittyy opetuksen lisäksi oppimispäiväkirja ja kirjallisia tehtäviä (yhteensä 3 op).

Osa 2: HEVOSAVUSTEINEN TERAPIATYÖ – syventävä kurssi 10 op

5 Vuorovaikutus hevosavusteisessa toiminnassa 2 op 2 pv + tehtävä (16.-17.9.2021)

6 Roolit 2 op 2 pv + tehtävä (7.-8.10.2021)

7 Tunteet 2 op 2 pv + tehtävä (18.-19.11.2021)

8 Päättötyö 4 op; 1 lähiopetuspäivä + päättötyön tai sen aiheen esittely (ajankohta sovitaan opiskelijoiden kanssa joko joulukuulle 2021 tai tammikuulle 2022)

Koronapandemian mahdollisia vaikutuksia seurataan ja ne huomioidaan tilanteen mukaan koulutuksen toteutuksessa. Tässä vaiheessa muutokset järjestelyihin voivat olla mahdollisia.

Koulutuksessa avataan hevosavusteiseen työskentelyyn soveltuvia viitekehyksiä, harjoitellaan rakentavia vuorovaikutus- ja toimintatapoja sekä luodaan mahdollisuuksia uusiin terveisiin tunnesäätely- ja käyttäytymismalleihin. Peruslähtökohta on tavoitteellinen vuorovaikutusprosessi asiakkaan, hevosen ja työntekijän välillä. Koulutus sisältää sekä teoriaopintoja että käytännön harjoituksia. Osassa 1 painotus on 70% teoriaa/30% käytännön harjoituksia, 2-osassa 30% teoriaa/70% käytäntöä. 1-osa toimii 2-osan perustana.

Jatkuva oppiminen verkkosivut
10 op + 15 op

Koulutus on suunnattu ammattihenkilöille, jotka haluavat tehdä toimintakykyä palauttavaa työtä hevosen avulla. Koulutus soveltuu jatko- tai täydennyskoulutukseksi SPHT ®-ohjaajille, ratsastusterapeuteille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille, teologeille sekä kaikille muille vuorovaikutustyön ammattilaisille, jotka haluavat yhdistää ammattityön ja hevosen kanssa työskentelyn. Koulutuksen osat muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden, mutta ne on suoritettavissa myös erikseen. Koulutuksen osa 2 sopii täydennyskoulutukseksi psykoterapeuteille.

Koulutuskokonaisuuteen hakeutuvalla tulee olla riittävä ammatillinen pohjakoulutus sekä vankka kokemus (vähintään kolme vuotta) hevosen kanssa tapahtuvasta toimintakykyä palauttavasta tai kuntouttavasta työstä. Koulutukseen sisältyviin yksittäisiin jaksoihin on myös mahdollista osallistua, jolloin valintakriteerit ovat väljemmät.

Suomi

Koko koulutuksen 25 op hinta on 4000 € + alv 24%, hinta yhteensä 4960 € (hinta/op 198 €). 1-osan hinta erikseen suoritettuna on 2000 € + alv 24%, hinta yhteensä 2480 € (hinta/op 165 €) ja 2-osan hinta 2400 € + alv 24 %, hinta yhteensä 2976 € (hinta/op 298 €). Kokonaisuuden (25 op) hinta voidaan jakaa kahdelle vuodelle kurssijaksojen rytmityksen mukaisesti. Kurssimaksun lisäksi opiskelija vastaa itse lähiopetusjaksojen aikaisista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista.

Yksittäisten jaksojen hinta on 120 € €/op (120 € + alv 24 %, yhteensä 148,80 €).  Yksittäisen jakson hinta sisältää vain opetuksen, ei koulutuksen sisältämää ohjausta.

Koulutuksen hakuaikaa jatkettu 1.2.2021 saakka. Aikaisemmin hakeneet huomioidaan uudessa haussa. Koulutukseen voi hakea täyttämällä hakulomakkeen. Koulutukseen valittavan tulee täyttää valinnan ehdot eli riittävän pohjakoulutuksen ja työkokemuksen. Poikkeuksena osallistuminen yksittäisiin jaksoihin. Hakeutuessasi koulutukseen sitoudut ensisijaisesti  1-osaan ja 2-osan toteutus tarkentuu myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Suunnittelija

Profiilikuva: Seija Okulov