Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan perusopinnot, verkko-opinnot, lv 2024-2025

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
25 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta, Teknologia ja digitalisaatio, Ravitsemus ja lääkeala, Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus, Etäopetus
Hinta:
375 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Sosiaali- ja terveydenhuollon moniammatillisessa ympäristössä tarvitaan tiedonhallinnan asiantuntijoita, joilla on alan sisällön tuntemusta ja tietoteknistä osaamista. Perusopinnoissa perehdytään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmään, sen tiedonhallintaan ja johtamiseen, tiedonhallinnan keskeisiin teorioihin ja menetelmiin, tietosuojaan ja -turvaan sekä niiden soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteet:

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija osaa:

  • selittää sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan liittyviä keskeisiä käsitteitä ja sisältöjä
  • tunnistaa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan keskeisiä teorioita ja menetelmiä
  • soveltaa tietosuojaa ja -turvaa sosiaali- ja terveydenhuollossa
  • tunnistaa asiakas- ja potilasturvallisuuden tiedonhallintaan liittyviä tekijöitä
  • soveltaa oppimaansa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan käytännöissä

Kohderyhmä: Opinnot soveltuvat kaikille, jotka ovat kiinnostuneet sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnasta, tietojärjestelmistä ja niiden kehittämisestä. Opinnot soveltuvat täydennyskoulutukseksi sosiaali- ja terveysalalle sekä hyvinvointialueiden toimijoille.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta on sivuaine Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden on mahdollista hakea Itä-Suomen yliopiston Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan maisteriohjelmaan (ks. Jatko-opintomahdollisuudet).

Jatko-opintomahdollisuudet:

Tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden on mahdollista hakea Itä-Suomen yliopiston Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan maisteriohjelmaan. Hakijalla tulee olla taustallaan myös aiempi korkeakoulututkinto. Tarkemmat tiedot ja valintaperusteet julkaistaan erikseen opintopolussa. Tutustu myös tutkinto-opiskelijan mietteisiin sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan maisteriohjelman opinnoista.

Opintokokonaisuuteen liittyvä neuvonta ja lisätiedot: Opintokokonaisuuksille on omat Moodle-ympäristöt, joihin on koottu tietoa opinnoista ja opintojaksoista, ja ne toimivat myös tiedotuskanavina opintoihin liittyvissä asioissa. Opintojen suunnitteluun ja aikataulutukseen saat apua oppiaineen suunnittelijalta ja koulutussihteeriltä (ks. yhteystiedot).

Suoritustapa: Opinnot on suoritettavissa joustavasti verkko-opintoina.

Huomioithan, että osa opintojaksoista toteutuu vain tiettyyn aikaan ja niissä on aikataulutettuja tehtäviä. Kirjaudu opintojaksokohtaisiin Moodle-ympäristöihin hyvissä ajoin ennen opintojakson alkamista.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan perusopinnot 25 op koostuvat kahdeksasta (8) opintojaksosta:

Ilmoittautuminen opintoihin:

Voit ilmoittautua opintoihin joko

  • opintojakso kerrallaan opintojaksoittain, jolloin opintojen hinta on 20 €/opintopiste (eli esim. 3 opintopisteen laajuinen opintojakso 60 € jne.). Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä

tai

  • ·koko perusopintokokonaisuuteen 25 op yhdellä kertaa, jolloin opintojen hinta on 375 € (15 €/opintopiste). Opintomaksu maksetaan yhdellä kertaa kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Yksittäisille opintojaksoille voit ilmoittautua kunkin opintojakson omalla sivulla. Yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen alkaa 8.8.2024 ja on avoinna kunkin opintojakson viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.


Koko perusopintokokonaisuuteen voit ilmoittautua tämän sivun kautta. Ilmoittautuminen alkaa 8.8.2024 ja päättyy 16.9.2024. Saat opiskeluoikeuden opintoihin ilmoittautumishetkestä lukuvuoden loppuun (30.7.2025) saakka. Käytännössä kukin opintojakso on mahdollista suorittaa vain sen järjestämisajankohtana.

Opiskeluoikeusaika on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja päättyy aina viimeistään 31.7.2025, riippumatta ilmoittautumisajankohdasta. Suunnittele ja aikatauluta siis huolella opintojasi, etenkin jos ilmoittaudut opintoihin loppuvuodesta/alkuvuodesta ja opiskeluoikeusaikaa on vähemmän käytössä.

HUOM! Jos et saa suoritettua kaikkia perusopintokokonaisuuteen kuuluvia opintojaksoja kuluvan lukuvuoden aikana, sinun tulee ilmoittautua ja maksaa opintojakso uudelleen seuraavana lukuvuonna.


Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).

Järjestämme sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan opintojen infotilaisuuden ti 10.9.2024 klo 17.00-18.00 Teams-yhteydellä. Lisätiedot ja linkki infoon

Yksittäisen opintojakson hinta on 20 € / opintopiste, ja opintokokonaisuuksille 15 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024–2025.  

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. 

Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Ks. tarkemmat opiskeluoikeusajat kunkin opintojakson kohdalta.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.  

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alta.  

 

Kellonajasta riippumaton

Opetusaika on yksittäisten opintojaksojen opetusaika. Huomioithan, että osa opintojaksoista toteutuu vain tiettyyn aikaan ja niissä on aikataulutettuja tehtäviä. Tarkista ilmoittautumisajat, opintojen aikataulut ja suorittamistavat opintojaksokohtaisesti.

Suomi

Ilmoittaudu

Tässä voit ilmoittautua suorittamaan kerralla koko perusopintokokonaisuutta 25 op hintaan 375 € (15 €/op). Et voi ilmoittautua kokonaisuuteen, mikäli olet jo ilmoittautunut kokonaisuuteen kuuluville yksittäisille opintojaksoille saman lukuvuoden sisällä.

Kokonaisuuden opiskeluoikeusaika päättyy 30.7.2025, riippumatta ilmoittautumisajankohdasta. Suunnittele ja aikatauluta siis huolella opintojasi, etenkin jos opiskeluoikeusaikaa on vähemmän käytössä.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen alkaa 8.8.2024 ja päättyy 16.9.2024.

Voit suorittaa opintoja myös ilmoittautumalla opintojaksoille yksi kerrallaan (hinta 20 €/op). Yksittäisille opintojaksoille voit ilmoittautua kunkin opintojakson omalla sivulla. Yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen alkaa 8.8.2024 ja on avoinna kunkin opintojakson viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintokokonaisuus on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot 

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-09-16 23:59