Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Solu- ja molekyylibiologian perusteet: Osa A Solubiologia, lv. 2024-2025

Avoin yliopisto
smart for good
Päivämäärä:
1.8.2024 - 30.7.2025
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tavoitteet: Opintojakson käytyään opiskelijan ymmärtää solujen rakenteen, toiminnan ja aineenvaihdunnan yhteiset pääpiirteet sekä kasvi- ja eläinsolujen tärkeimmät erot. Opiskelija tunnistaa yleisimpiä solubiologian tutkimusmenetelmiä ja ymmärtää monimutkaisten prosessien kuten energiantuotannon ja solusyklin eri vaiheiden merkityksen.

Sisältö: Opintojakso on osa Solu- ja molekyylibiologian perusteet kokonaisuutta. Kurssilla tutustutaan solubiologian peruskäsitteisiin ja solujen toiminnan periaatteisiin: soluelinten merkitykseen, solukalvon rakenteeseen ja toimintaan, solujen väliseen viestintään, solujen energiantuotantoon ja jakautumiseen.

Oppimateriaali: Verkko-oppimateriaali

Kohderyhmä: Ympäristötieteistä, biologiasta ja biotieteistä kiinnostuneille sekä sivuaineopinnoiksi. Alan tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä sekä yrityksissä toimiville, alan opetustehtävissä oleville/kiinnostuneille.

Opintojakso on osa laajempaa Solu- ja molekyylibiologian kokonaisuutta. Muut osat ovat: osa B: Biokemia ja osa C: Molekyylibiologia.

Toteutustapa: Opintojakso järjestetään Digicampus-Moodle -ympäristössä Flipped classroom -opetuksena/verkko-opintoina. Verkkoluennot 10 t. Podcast-ohjelmat, verkkokeskustelut, Moodle-verkkotehtävät, vapaaehtoiset kontaktitapaamiset 8 h.

Suoritustapa: Kirjallisia verkkotehtäviä, jotka on mahdollista suorittaa ympärivuotisesti.

Opettaja: Vesa Paajanen


Opintojakso on opiskeltavissa itsenäisinä verkko-opintoina 1.8.2024 - 30.7.2025. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta. Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.


Tämä opintojakso on osa Ympäristötieteen ja biologian perusopintokokonaisuutta. Voit ilmoittautua perusopintoihin yksi jakso kerrallaan tai ostamalla kerralla yhden lukuvuoden mittaisen opiskeluoikeuden opintokokonaisuuteen. Yksittäisen opintojakson hinta on 20 € / opintopiste ja kokonaisuuden hinta on 15 € /opintopiste. Perusopintokokonaisuuteen on mahdollista ilmoittautua 2.9.2024 saakka.

Yksittäisen opintojakson hinta on 20 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opintojakson opiskeluoikeusaika on ilmoittautumishetkestä lukuvuoden loppuun (30.7.2024) saakka.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Aloitusohjeet sisältävät myös linkin oppiaineen kokonaisuus-Moodleen, josta löydät jaksokohtaiset aloitusohjeet. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa. 

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2025-06-16 23:59