Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen istuu sovhvalla ja kirjoittaa vihkoon

Palvelumuotoilun osaajaksi

Täydennyskoulutus
Palvelumuotoilun osaajaksi on Itä-Suomen ja Lapin yliopistojen sekä Palvelumuotoilu Palon yhteistyössä toteuttama työvoimakoulutus korkeakoulutetuille työnhakijoille.
smart for good
  • Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen
Päivämäärä:
29.11.2021 - 22.4.2022
Laajuus:
15 op
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Liiketalous ja kansainvälisyys
Toteutusmuoto:
Monimuoto
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta, menetelmäosaamista syventävää työpajatyöskentelyä, itsenäistä työskentelyä, opiskelijoiden vertaisryhmätyöskentelyä sekä palvelumuotoiluprojektin toteuttamiseen liittyvää työssäoppimista yrityksissä. Koulutuksen verkko-oppimisympäristönä käytetään Teamsia.

Koulutuksen toteutukseen sisältyy tietopuolista lähiopetusta/etäopetusta ja työpajatyöskentelyä (yhteensä 48 päivää), itsenäistä opiskelua etänä (17 päivää) sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista (palvelumuotoiluprojekti yrityksessä, 35 päivää). Lisäksi koulutukseen sisältyy oman osaamisen tunnistamiseen ja hyödyntämiseen tähtäävä työhaku- ja uravalmennusosio sekä opetettaviin sisältöihin ja palvelumuotoiluprojektiin liittyvää henkilökohtaista ja ryhmämuotoista ohjausta. 

Palvelumuotoiluprojekti toteutetaan valmennuksen lähiopetuspäivien lomassa ohjatusti ja tuetusti. Opiskelijat etsivät ennen valmennuksen alkamista itselleen yhteistyöyrityksen, jonka tarpeista lähtevää konkreettista palvelumuotoiluprojektia he lähtevät tekemään. Koulutus- ja työpajapäivät sekä työelämässä tehtävät palvelumuotoiluprojektin edistämiseen liittyvät päivät lomittuvat, jolloin opiskelija pystyy edistämään palvelumuotoiluprojektiaan vaihe vaiheelta teoria- ja menetelmätiedon lisääntyessä lähiopetuksen aikana.

Koulutuksen sisältö:

1) Orientaatio valmennukseen

2) Johdanto palvelumuotoiluun ja muotoiluajatteluun

3) Palvelumuotoiluprosessi ja työkalut

4) Asiakasymmärryksen lisääminen

5) Palvelupolut ja palvelutuotanto 

6) Jatkuva kehittäminen ja palvelumuotoiluprojektin vetäminen ja suunnittelu

7) Yhteenveto ja palvelumuotoiluprojektin esittely

8) Oman asiantuntijuuden tuotteistaminen, sanoittaminen ja muotoiluosaamisen hyödyntäminen

Palvelumuotoiluvalmennuksen tavoitteena on lisätä korkeasti koulutettujen työnhakijoiden palvelumuotoiluosaamista niin, että osallistujat oppivat hyödyntämään palvelumuotoilun menetelmiä ja työssäoppimisen kautta pääsevät soveltamaan käyttäjälähtöisen kehittämisen osaamista konkreettisiin kehittämisprojekteihin, jotka toteutetaan yhteistyössä yritysten ja organisaatioiden kanssa. Valmennuksen tavoitteena on kehittää osallistujien asiakaslähtöistä kehittämisosaamista sekä palvelumuotoilun tuntemusta siten, että he voivat työllistyä yrityksiin tai muihin organisaatioihin palvelumuotoilua hyödyntäviin asiantuntijatehtäviin.

Koulutus kestää yhteensä 100 päivää ja on laajuudeltaan 15 opintopistettä. Koulutukselliset osiot ja työssäoppiminen vuorottelevat koulutuksessa, jolloin osallistujat pääsevät soveltamaan oppimaansa suoraan käytäntöön ja samalla he pystyvät viemään yrityksissä toteutettavia palvelumuotoiluprojekteja vaiheittain eteenpäin. Kontaktiopetuksen aikana osallistujilla on mahdollisuus saada tukea ja sparrausta palvelumuotoiluprojektin eteenpäin viemiseen, mikä varmistaa projektin vaiheittaisen etenemisen ja valmistumisen suunnitellussa aikataulussa.

Koulutus on suunnattu yhteiskuntatieteiden, tekniikan alan tai kaupallisen alan korkeasti koulutetuille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan palvelumuotoiluun liittyen. Myös muiden alojen koulutetut ja vastaavan osaamisen hankkineet voivat hakea valmennukseen.

Hakijoilta edellytetään, että heillä on koulutusta varten tiedossa sopiva yritys, jossa he voivat toteuttaa palvelumuotoiluprojektin. Koulutuksen toteuttajat tukevat hakijoita sopivien yritysten etsimisessä ja tuottavat mm. tarvittavaa markkinointimateriaalia yritysrekrytoinnin tueksi valmennuksesta kiinnostuneille henkilöille.

Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutukseen ilmoittaudutaan TE-toimiston sähköisessä järjestelmässä. Lähetä hakuvaiheessa myös CV:si Itä-Suomen yliopistolle osoitteeseen sanna.soppela@uef.fi, niin otamme sinuun yhteyttä lisätietoja varten.

Suomi

Kouluttaja

Kouluttajina, valmentajina sekä projektien ja työllistymisen sparraajina toimivat Pauli Kallio ja Sanna Soppela Itä-Suomen yliopistosta, Mira Alhonsuo, Krista Korpikoski, Piia Kilpimaa ja Mirja Heikkala Lapin yliopistosta sekä Piia Innanen Palvelumuotoilu Palo Oy:stä.