Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

MOOC-verkkokurssit

MOOC: Johdanto laskentatoimeen sosiaali- ja terveysalalla

Laskentatoimen peruskäsitteet, tilinpäätöksen yleiset vaatimukset, kustannuslaskennan ja budjetoinnin perusteet päätöksenteon tukena.
smart for good
Päivämäärä:
8.9.2021 - 31.5.2022
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Liiketalous ja kansainvälisyys
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
-

Opintojaksolla tutustut taloushallinnon alkeisiin sosiaali- ja terveysalan näkökulmasta. Opiskelet johdon- ja rahoittajan laskentatoimea kuuntelemalla tai lukemalla annetun materiaalin sekä testaamalla oppimaasi monivalintatenteissä.

Opintojakso sisältää organisaation (yksityisen ja julkisen) talouden toiminnot tiiviisti. Jakson teemoina: hinnoittelu, budjetointi, kustannuslaskenta, peruskirjanpito, tilinpäätös (tuloslaskelma ja tase) ja tilinpäätöksen analysointi (esimerkiksi käsitteet liikevoitto-%, ROI, oman pääoman tuotto, velkaantuneisuus, current ratio). Opintojakso on suunniteltu suoritettavaksi noin kolmessa viikossa.

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että saat jokaisesta viidestä tentistä vähintään 80 % kokonaispisteistä, jonka jälkeen voit halutessasi kirjautua opiskelijaksi ja hakea yhden opintopisteen kurssisuoritusta sähköpostiosoitteesta aija.turunen@uef.fi.

Jatkuva oppiminen verkkosivut
Opintojakso on laajuudeltaan 1 op, joka vastaa noin 27 tunnin työskentelyä.

Opintojakso soveltuu perusopinnoksi sosiaali- ja terveydenhuollon esimiestehtäviin opiskelevalle ja sosiaali- ja terveydenhuollon taloudessa työskentelevälle. Koska terveydenhuollon laskentamenetelmät koskettavat kaikkia sote-alalla työskenteleviä, opintojakso soveltuu myös kaikille siitä kiinnostuneille. Lisäksi opintojakso soveltuu kaikkien alojen laskentatoimen perusteiden opiskeluun.

MOOC-kurssien sisältöjä voit opiskella eri tavoin:

Haluan vain selata materiaalia tai opiskella omatoimisesti, en tarvitse opintopisteitä tai todistusta

• Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. Tästä ei jää suoritusjälkeä kurssialueelle.
  • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön Google-tunnuksilla, korkeakoulusi Haka-tunnuksilla tai Suomi.fi-kirjautumisella voit jatkaa siitä mihin jäit edellisellä kirjautumisella, ilman ilmoittautumista opintojakson opiskelijaksi yliopiston kautta.
  • Tutustu kurssiin DigiCampus-ympäristössä.

Haluan suorittaa opintopisteytettyinä opintoina ja saada todistuksen

• Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintosuorituksen ja opintopisteytetyn todistuksen

Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija

• Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua opintojaksolle WebOodin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppijan opinto-oikeudella voit ilmoittautua opintojaksolle WebOodin kautta.
  • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskelevat saavat kurssien suoritusmerkinnän ja opintopisteet maksutta.

Huomioithan, että kaikki kirjautumisvaihtoehdot eivät ole kaikilla eri MOOC-kursseilla käytettävissä.