Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Kannettava tietokone ja kädet.

MOOC: Digikoulu

Yleiskatsaus digitaalisesta murroksesta, ajankohtaisista digitaalisista trendeistä ja teknologioista, automaatiotyypeistä, digitaalisesta työstä, yleisesti käytetyistä pilvipalvelualustoista sekä esineiden internetistä (IoT).
smart for good
Päivämäärä:
1.4.2021 - 31.12.2021
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Teknologia ja digitalisaatio
Toteutusmuoto:
Itseopiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Digikoulu-kurssin tavoitteena on tarjota yleiskatsaus digitaalisesta murroksesta, ajankohtaisista digitaalisista trendeistä ja teknologioista, automaatiotyypeistä, digitaalisesta työstä, yleisesti käytetyistä pilvipalvelualustoista sekä esineiden internetistä (IoT). Kurssin jälkeen osallistujalla on paremmat valmiudet lähteä kehittämään organisaationsa digitalisaatiota ja hyödyntää digitaalisia työkaluja omassa päivittäisessä työssään.

Kurssi sisältää seuraavat osiot: johdanto, digitalisaation trendit, digitalisaatio ja automaatio, digitaalinen työ ja yhteistyöalustat, pilvilaskenta ja pilvipalvelut, ja Internet of Things. Lisäksi kurssi sisältää käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, joissa kokeillaan digitaalisia työkaluja ja palveluita, esimerkiksi tiedon varastointia pilvialustoissa. Kurssi on rakennettu osana Digikeskus (Digiteknologian TKI-ympäristö) -hankkeen toimintaa.

2 op

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

MOOC-kurssien sisältöjä voit opiskella eri tavoin:

Haluan vain selata materiaalia tai opiskella omatoimisesti, en tarvitse opintopisteitä tai todistusta

 • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. Tästä ei jää suoritusjälkeä kurssialueelle.
 • Kirjautumalla DigiCampus-ympäristöön Google-tunnuksilla tai korkeakoulusi Haka-tunnuksilla voit jatkaa siitä mihin jäit edellisellä kirjautumisella, ilman ilmoittautumista opintojakson opiskelijaksi yliopiston kautta.
 • Kurssin voi suorittaa DigiCampuksessa 1.4.–31.12.2021
 • Tutustu kurssiin DigiCampuksessa (Kurssiavain: DKO21)

Haluan suorittaa opintopisteytettyinä opintoina ja saada todistuksen

 • Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintosuorituksen ja opintopisteytetyn todistuksen
  • Ilmoittaudu opintopolun kautta Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opiskelijaksi 24.6.2021 klo 15.00 mennessä. Tämän lisäksi sinun tulee ilmoittautua opetustapahtumaan WebOodissa viimeistään 15.12.2021 klo 23.30.
  • Saat jatko-ohjeet ja opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.
  • Avoimen yliopiston opiskelu on lähtökohtaisesti maksullista. Tutustu avoimen yliopiston opintomaksuihin HUOM! Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tietojenkäsittelytieteen opinnot ovat maksuttomia kaikille 1.8.2020 – 31.7.2021.

Olen Itä-Suomen yliopiston opiskelija

 • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua opintojaksolle WebOodin kautta.
 • Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppijan opinto-oikeudella voit ilmoittautua opintojaksolle WebOodin kautta.
 • Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskelevat saavat kurssien suoritusmerkinnän ja opintopisteet maksutta.

Huomioithan, että kaikki kirjautumisvaihtoehdot eivät ole kaikilla eri MOOC-kursseilla käytettävissä.