Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Lääkealan täydennyskoulutukset

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Laboratorioarvojen kliininen tulkinta -teemamoduuli

Mistä laboratoriokokeista voin tutkia vuotaako potilas? Mitä verikokeita tulisi ottaa iäkkäältä ja miksi?
smart for good
  • Lääkeala
  • LHKA
Päivämäärä:
1.3.2021 -
Ilmoittautumisaika:
jatkuva
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:
607,6 €

Moduuli sisältää yhden koulutuspäivän sekä paljon verkkomateriaalia, joka koostuu eri muotoisista itseopiskelumateriaaleista, tehtävistä, ryhmätöistä sekä potilastapauksista. Koulutus on suunniteltu töiden ohella suoritettavaksi, mutta työpaikka ei ole edellytys.

Koulutuspäivä on 1.3.2021.

Koulutuspäivässä (1.3.) käsitellään laboratoriolääketieteen perusteita sekä käydään läpi iäkkäälle suositeltavia vuosittaisia laboratoriotutkimuksia ja niiden tulkintaa. Lisäksi perehdytään, kuinka verikokeiden perusteella voidaan märittää, tulkita sekä seurata sisäisen verenvuodon, munuaisten ja maksan vajaatoiminnan tilaa.

Moduulin verkko-osiossa käsitellään edellisten lisäksi mm. lääkeaineiden pitoisuusmäärityksiä eri näkökulmista, laboratoriomittauksia häiritseviä lääkeaineita sekä vierianalytiikkaa.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Moduulissa opit laboratoriolääketieteen perusteita sekä iäkkäillä yleisemmin esiintyvien laboratoriotutkimuksien tulkintaa. Lisäksi opit, kuinka verikokeiden perusteella voidaan märittää, tulkita sekä seurata sisäisen verenvuodon, munuaisten ja maksan vajaatoiminnan tilaa. Lisäksi perehdyt lääkeaineiden pitoisuusmäärityksiin, laboratoriomittauksia häiritseviä lääkeaineisiin sekä vierianalytiikkaan.

2 op

Farmaseutit ja proviisorit 

Suomi

490 € + alv 24 % (117,60 €), verollinen myyntihinta 607,60 €

Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 kalenteripäivää ennen koulutuksen
alkamispäivää. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, laskutetaan asiakkaalta 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei ole peruttu ja/tai osallistuja ei saavu koulutukseen, veloitetaan asiakkaalta koulutuksen hinta täysimääräisesti (maksuttomassa koulutuksessa 100 euron käsittelymaksu). Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset ja pitkäkestoisten koulutusten koulutuskohtaiset perumisehdot.

Ilmoittautuneen asiakkaan tilalle voi samasta yrityksestä tai organisaatiosta osallistua toinen henkilö, ellei esim. koulutukseen ole erillistä valintaa/pääsykoetta tai ellei vaihtamiselle ole muuta estettä. Osallistumisen vaihtamisesta ei peritä erillistä korvausta. Vaihdoksesta tulee ilmoittaa etukäteen tai viimeistään koulutuksen alkaessa.

Suunnittelija

Profiilikuva: Jonna-Carita Kanninen

Jonna-Carita Kanninen

Suunnittelija

Koulutussihteeri

Profiilikuva: Anne Pennanen

Anne Pennanen

Koulutussihteeri