Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kulttuurintutkimuksen väyläopinnot, monimuoto-opinnot, lv. 2024-2025

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
25 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Historia ja kulttuuri
Toteutusmuoto:
Monimuoto, Itsenäinen opiskelu, Lähiopetus
Hinta:
300 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Suoritettuasi kulttuurintutkimuksen väyläopinnot 25 op hyvin tiedoin (3/5) voit hakea Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmaan (HuK/FM) Aikaisemmat opinnot, ml. avoimen yliopiston opinnot -valinnassa. Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmassa opiskelet monipuolisen tutkinnon kiinnostuksesi mukaan ja tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä erilaisissa tehtävissä esimerkiksi suunnittelijana, tiedottajana, tutkijana tai opetustehtävissä kulttuuri- ja sivistysorganisaatioissa, yrityksissä, hankkeissa ja järjestöissä. Lue lisää hakukohteesta Opintopolusta ja kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman sivuilta.

Avoimessa yliopistossa suoritettavat väyläopinnot sisältävät kulttuurintutkimuksen yhteisiä opintoja (20 op) sekä valinnan mukaan opintojaksoja kulttuurintutkimuksen erikoistumisaloilta (5 op). Opintojaksot ovat suoritettavissa monimuoto-opintoina, kirjallisuustentteinä, oppimistehtävinä ja verkkokursseina sekä osallistumista edellyttävinä etä-/ lähiluentoina. Opinnot on mahdollista suorittaa etäopiskeluna (huomioithan valinnaista opintojaksoa valitessa, että osa opintojaksoista sisältää lähiopetusta Joensuun kampuksella).

Opinnot eivät ole yliopistollinen sivuainekokonaisuus, eikä opintoja koosteta rekisteriin kokonaisuudeksi. Suorittamasi opinnot hyväksiluetaan kuitenkin täysimääräisesti tutkintoon. Voit myös opiskella opintoja omaksi iloksesi ilman tutkintotavoitetta.

Pakolliset opinnot (20 op): ilmoittautuminen mahdollista pakettina kaikille pakollisille opintojaksoille itsenäiseen suoritustapaan, ilmoittautuminen tällä sivulla:

 • Kulttuurintutkimuksen perusteet (5 op)
 • Luentokurssi Joensuun kampuksella ajalla 11.9.-24.10.2024
 • Oppimistehtävät suoritettavissa ajalla 8.8.2024-30.7.2025
 • Kulttuurin ilmiöt ja instituutiot (5 op) HUOM. suositus suorittaa kolme yllämainittua kulttuurintutkimuksen johdanto-opintojaksoa (3 opintojaksoa, yhteensä 15 op) ennen tämän opintojakson suoritusta.
 • Oppimistehtävät suoritettavissa ajalla 8.8.2024-30.7.2025
 • Harjoituskurssi Joensuun kampuksella ajalla 16.1.-10.4.2025

Jos haluat ilmoittautua pakollisten opintojen pakettiin suoritustapana luentokurssi, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin: iina.airaksinen@uef.fi

Otathan huomioon mahdolliset läsnäolovaateet ja luentokurssin aikataulut.


Valitse yksi seuraavista (5 op): ilmoittautuminen mahdollista vain yksittäisille opintojaksoille opintojaksojen omilla sivuilla:

 • Johdatus perinteentutkimukseen ja kulttuuriantropologiaan (5 op)
 • Luentokurssi Joensuun kampuksella ajalla 28.10.-27.11.2024
 • Essee suoritettavissa ajalla 8.8.2024-30.7.2025
 • Kirjallisuuden peruskurssi (5 op)
 • Luentokurssi Joensuun kampuksella ajalla 12.9.-14.11.2024
 • Sähköinen tentti suoritettavissa ajalla 8.8.2024-30.7.2025

Opinnot on integroitu yliopiston perus- eli tutkinto-opetukseen. Osan opintojaksoista voi suorittaa molempina lukukausina, osan vain syyslukukaudella, osan vain kevätlukukaudella. Tutustu kulttuurintutkimuksen väyläopintojen kokonaisuuteen ja opintojaksoihin Peppi-oppaassa (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen). Vaihtamalla "Ajoitus lukuvuosittain"-valikosta "Ajoitus lukukausittain"-valinnan, näet opintojaksojen ajoittumisen lukuvuoteen.

Opiskelutavat ja opintojen ohjaus

Kulttuurintutkimuksen väyläopinnot ovat suoritettavissa monimuotoisesti ja myös etäopintoina (huomioithan valinnaista opintojaksoa valitessa, että osa opintojaksoista sisältää lähiopetusta Joensuun kampuksella). Opintojaksojen luentokurssien opetus toteutetaan Joensuun kampuksella ja se on aikataulutettu. Opintojaksojen itsenäiset suoritustavat on suoritettavissa läpi lukuvuoden 30.7.2025 saakka (ilmoittautuminen 31.5.2025 mennessä).

Opintojesi suunnitteluvaiheessa tutustuthan opintojaksokohtaisiin aikatauluihin ja suoritustapoihin ja huomio kunkin opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä.

Opiskeluasi tuetaan monella eri tavalla. Opiskelun tukena toimii opintokokonaisuuden Moodle-oppimisympäristö, josta löytyy mm. yleisiä ohjeita opiskeluun, opintojaksotiedot sekä Uutiset-palsta, jossa tiedotamme opintoihin liittyvistä asioista. Tarvittaessa saat myös apua avoimen yliopiston henkilökunnalta; oppiaineen asiantuntijalta ja opintoasiainsihteeriltä sekä opinto-ohjaajilta.

Varaa tästä aika Teams-ohjelmalla toteutettavaan ohjaustapaamiseen - suunnitellaan opintojasi yhdessä!

 

Ohje ilmoittautumiseen

Voit ilmoittautua opintoihin

 • a) opintojakso kerrallaan, jolloin opintojen hinta on 20 e / opintopiste eli yhteensä 500 e tai
 • b) opintokokonaisuuden pakollisiin opintoihin (neljä opintojaksoa) kerralla, hintaan 15 e / opintopiste ja yksittäin valinnaiselle opintojaksolle hintaan 20 e/ opintopiste. Näin opintokokonaisuuden hinta on 400 e.

Pakollisiin opintojaksoihin (neljä opintojaksoa) on mahdollista ilmoittautua pakettina 28.11.2024 saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä sivulla. Pakollisille opintojaksoille voit ilmoittautua yksittäin vielä tämän jälkeen 31.5.2025 saakka. HUOM. Hinnat koskevat lukuvuotta 2024–2025.

Yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu jokaisen opintojakson omalla sivulla. Pääset opintojakson omalle sivulle klikkaamalla opintojakson nimeä yllä olevasta listasta.

Saat opiskeluoikeuden opintojaksoihin ilmoittautumishetkestä lukuvuoden loppuun (30.7.2025) saakka. Luento-opetusta sisältävillä opintojaksoilla on tarkempia aikatauluja, joita tulee noudattaa.

Huomioithan, että jos et saa suoritettua kaikkia opintojaksoja, joille olet ilmoittautunut, sinun tulee ilmoittautua ja maksaa opintojakso uudelleen seuraavana lukuvuonna (jos haluat sen opiskella).

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).

 

Kaikille avoimet Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston infotilaisuudet syksyllä 2024

Infotilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Osallistu alla olevien linkkien kautta. Lämpimästi tervetuloa!

 

Avoimen yliopiston yleinen info:

Tiistai 13.8.2024 klo 17.00–18.00

Liity tapaamiseen tästä (toteutetaan Teamsissä)

 

Kulttuurintutkimuksen väyläopintoinfo:

Maanantai 19.8. klo 16:30–18

Infossa käydään läpi avoimessa yliopistossa opiskelua ja kulttuurintutkimuksen opintokokonaisuuden opintojaksoja ja niiden opiskelemista.

Liity tapaamiseen tästä linkistä (toteutetaan Zoomissa)

Hakukelpoisuus aikaisempien ml. avoimen yliopiston opintojen perusteella hakemiseksi kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmaan.

Lue lisää hakukohteesta Opintopolusta.

Kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneet opiskelijat, erityisesti yliopistoon väyläopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi hakevat.

Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste, ja opintokokonaisuuksille 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024–2025. 

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opiskeluoikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.  

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alta. 

Pakollisten (kaikille yhteiset opintojaksot) opintojen ilmoittautumispaketin (20 op) hinta on 300 euroa. Opiskelija saa avoimen yliopiston opiskeluoikeuden lukuvuodelle 2024-2025 ilmoittautumalla ja maksamalla opintomaksun pakollisten kulttuurintutkimuksen väyläopintojen ilmoittautumispakettiin.

Kulttuurintutkimuksen väyläopintojen opintokokonaisuuden valmiiksi saadakseen opiskelijan on ilmoittauduttava yksittäisille opintojaksoille valinnaisen opintojakson (5 op) osalta. Kulttuurintutkimuksen väyläopintojen valinnaisten opintojaksojen hinta on 20 euroa / opintopiste.

Päiväopetus
Kellonajasta riippumaton

Väyläopinnot voi opiskella lähiopetuksena Joensuun kampuksella osallistuen luentokursseille. Opetus toteutetaan päiväopintoina.

Opinnot voi tehdä myös monimuotoisesti etäopintoina. Huomioithan valinnaista opintojaksoa valitessa, että osa opintojaksoista sisältää lähiopetusta Joensuun kampuksella - valitse opintojakso, joka on mahdollista opiskella etänä.

Suomi

Ilmoittaudu

Ilmoittautumisohje 

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisen käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansioja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-11-28 23:59