Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Johdatus kestävän tulevaisuuden opintoihin, A-osa, lv. 2024-2025

Avoin yliopisto
smart for good
Päivämäärä:
1.8.2024 - 30.7.2025
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Teologia ja filosofia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itsenäinen opiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tavoitteet: Kurssin käytyään opiskelija tuntee kestävän kehityksen poliittisena ja normatiivisena käsitteenä ja tunnistaa sen ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen ulottuvuuden ja näihin liittyvät yhteydet ja ristiriidat. Opiskelija ymmärtää kestävään kehitykseen ja siihen liittyvien viheliäisten ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, vaativan monitieteistä yhteistyötä ja ongelmanratkaisutaitoja. Opiskelija ymmärtää yksilöiden toimijuuden ja globaalin vastuun merkityksen sekä kokonaisvaltaisen transformaation tarpeen.

Sisältö: Kurssi tarjoaa tukevan tietopaketin kestävän kehityksen käsitteestä ja sen ekologisista, sosiaalisista, taloudellisista ja kulttuurisista ulottuvuuksista sekä näiden välisistä yhteyksistä ja jännitteistä. Kurssin läpi kulkeva eettinen näkökulma luo pohjan tarkastella kestävää kehitystä myös poliittisena ja normatiivisena käsitteenä. Kurssi painottaa myös toimijuuden merkitystä sekä yksilön erilaisia rooleja. Opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus tarkastella oman elämäntapansa kestävyyttä yksilöllisten valintojen näkökulmasta, mutta toisaalta kestävyys- ja ilmastohaasteet esitetään myös rakenteellisena ja systeemisenä ongelmana. Käytännön esimerkit ja case-kuvaukset havainnollistavat kestävyyshaasteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia.

Oppimateriaali: Kurssimateriaali perustuu Climate Universityn Kestävyys.nyt kurssin verkkomateriaaliin (https://climateuniversity.fi/).

Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet, kestävän tulevaisuuden perusopinnoista kiinnostuneet.

Suoritustavat: Itsenäistä verkkomateriaaliin perehtymistä, omatoimista opiskelua, monivalintatehtäviä ja oppimistehtäviä (yhteensä 81 h).

Toteutustavat: Kurssi on kokonaan verkossa suoritettava eikä ole aikaan sidottu. Kurssilla on käytössä DigiCampus-alusta.

Opettaja: Iikka Oinonen

Opintojakso on opiskeltavissa itsenäisinä verkko-opintoina 1.8.2024 - 30.7.2025. Kurssiarviointia tehdään neljä kertaa vuodessa. Arvioitavaksi otetaan tehtävät, jotka on palautettu viimeistään 17.11., 28.2., 18.5. ja 31.7. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta. Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojakso sisältyy Kestävän tulevaisuuden perusopintokokonaisuuteen.

Yksittäisen opintojakson hinta on 20 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Aloitusohjeet sisältävät myös linkin oppiaineen kokonaisuus-Moodleen, josta löydät jaksokohtaiset aloitusohjeet. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa. 

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2025-06-16 23:59