Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Johdatus differentiaalilaskentaan (Joensuu), lv. 2024-2025

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
2 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
40 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Raja-arvo, jatkuvuus ja derivaatta laskennallisesta näkökulmasta.

Kurssilla opiskelija vahvistaa laskurutiineja kertaamalla ja laajentamalla aiemmin (lukiossa) opittuja yhden reaalimuuttujan differentiaalilaskennan peruslaskusääntöjä. Osaamistavoitteisiin kuuluvat raja-arvojen peruslaskusäännöt, jatkuvien funktioiden perusominaisuudet sekä derivointiin liittyvät ketjusääntö, differentiaalilaskennan väliarvolause ja implisiittinen derivointi. Kurssilla keskitytään pääosin laskennalliseen näkökulmaan.

Toteutustapa: Itsenäisen opiskelun mahdollistava verkkokurssi. Kurssia voi katsoa (1.8. alkaen) vierailijatunnuksilla Digicampuksessa, mutta sen suorittaminen vaatii ilmoittautumista (alla).

Suoritustapa: Kurssin voi suorittaa kolmella eri tavalla:

  1. Etäopetus: verkkokurssi, kirjallinen lopputehtäväpaketti ja etähaastattelu. Tämä suoritustapa on mahdollinen oman aikataulun mukaan vuoden ympäri, 7.8.2024-30.7.2025;
  2. Tenttiminen: tutustuminen verkkomateriaaliin ja yleinen tentti EXAM-järjestelmässä (so. tenttivierailuna toisen yliopiston EXAM-tilassa);
  3. Lähiopetus: luennot ja laskuharjoitukset Joensuun kampuksella; arviointina aktiivisuus laskuharjoituksissa ja tentti (09.09.-4.10.2024). Lähiopetuksen aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Näistä tapa 1 on helpoin jos et ole Joensuussa, ja alleoleva suora ilmoittautumislinkki koskee sitä. Jos tahdot suorittaa kurssin tavoilla 2 tai 3 (so. tenttinä sinua lähimmässä korkeakoulussa, tai lähiopetuksena Joensuussa), ole yhteydessä opintoasiainsihteeriin, tavan 3 tapauksessa elokuun 2024 aikana.

Oppimateriaali: Adams, Robert: Calculus – A Complete Course (9. painos), Luvut 1-2.

Luonnontieteistä, matematiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillisen osaamisen kehittämistä hakevat. Kurssi syventää ja selkeyttää lukiossa opittua ja antaa hyvän esimaun yliopistomatematiikasta.

Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opintojakson opiskeluoikeusaika on 1.8.2024 - 30.7.2025.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2025-06-15 23:59