Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Lääkealan täydennyskoulutukset

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Deprescribing -teemamoduuli

Miten lääkitykset puretaan hallitusti?
smart for good
  • Lääkeala
  • LHKA
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
jatkuva
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:
607,6 €

Moduuli sisältää yhden koulutuspäivän sekä paljon verkkomateriaalia joka koostuu eri muotoisista itseopiskelumateriaaleista, tehtävistä, ryhmätöistä sekä potilastapauksista. Koulutus on suunniteltu töiden ohella suoritettavaksi, mutta työpaikka ei ole edellytys.

Moduuli sisältää DEPRESCRIBING -päivän, jossa ensin geriatri alustaa päivän teemoihin ja tämän jälkeen ratkomme ryhmissä teemoihin liittyviä LHKA-potilastapauksia geriatrin sekä kollegoiden tuen avulla. Käsiteltävät teemat vaihtuvat vuosittain.

Osallistumalla koulutukseen saat yhden (1) LHKA-erityispätevyyden uusimiseen kelpaavan LHKA-tapauksen!

Moduulin verkko-osiossa käsitellään edellisten lisäksi eri lääkeryhmien (bentsodiazepiinit, antipsykootit, PPI-lääkkeet sekä AKE & memantiini) systemaattista purkamista uusien työkalujen avulla sekä lääkityksen purkamista palliatiivisessa hoidossa.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Moduulissa opit tekemään yhä syvällisempiä havaintoja potilaan lääkitykseen liittyvistä ongelmista sekä koostamaan tekemäsi havainnot lääkityksestä kliinisesti merkittävyysjärjestykseen lääkärin päätöksenteon tueksi. Lisäksi opit lääkityksien systemaattista purkamista uusien työkalujen avulla sekä lääkityksen purkamista palliatiivisessa hoidossa. Kliinistä farmasiaa entistä kokonaisvaltaisemmin. Poimia yhä syvällisemmin monilääkityn potilaan lääkehoidosta kliinisesti merkittävimmät muutosehdotukset lääkärin päätöksen teon tueksi. Koostaa lääkärille konkreettisen polun lääkehoitopäätöksien teon tueksi. Edistää dialogin syntyä sekä moniammatillista työskentelyä toimipaikassa.

2 op

Farmaseutit ja proviisorit 

Suomi

490 € + alv 24 % (117,60 €) , verollinen myyntihinta  607,60  €

Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 kalenteripäivää ennen koulutuksen
alkamispäivää. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, laskutetaan asiakkaalta 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei ole peruttu ja/tai osallistuja ei saavu koulutukseen, veloitetaan asiakkaalta koulutuksen hinta täysimääräisesti (maksuttomassa koulutuksessa 100 euron käsittelymaksu). Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset ja pitkäkestoisten koulutusten koulutuskohtaiset perumisehdot.

Ilmoittautuneen asiakkaan tilalle voi samasta yrityksestä tai organisaatiosta osallistua toinen henkilö, ellei esim. koulutukseen ole erillistä valintaa/pääsykoetta tai ellei vaihtamiselle ole muuta estettä. Osallistumisen vaihtamisesta ei peritä erillistä korvausta. Vaihdoksesta tulee ilmoittaa etukäteen tai viimeistään koulutuksen alkaessa.

Suunnittelija

Profiilikuva: Jonna-Carita Kanninen

Jonna-Carita Kanninen

Suunnittelija

Koulutussihteeri

Profiilikuva: Anne Pennanen

Anne Pennanen

Koulutussihteeri